Субота, 20.04.2024, 07:19
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 ... 32 33 »

21 жовтня 2014 року на Тростянеччині відбулася зустріч освітян із директором Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, доктором соціологічних наук, професором, член-кореспондентом Національної Академії педагогічних наук України Олександром Леонідовичем Сидоренком.

Начальник відділу освіти Тростянецької районної державної адміністрації Павло Петрович Роженко, ініціюючи зустріч Олександра Леонідовича з працівниками галузі – спеціалістами відділу освіти, методистами комунального закладу Тростянецької районної ради «Районний методичний центр», керівниками загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ступенів та керівниками районних методичних об’єднань учителів базових шкільних дисциплін, – мав на меті на основі аналізу результатів зовнішнього незалежного оцінюван ... Читати далі »
Переглядів: 893 | Додав: Methodist | Дата: 24.10.2014 | Коментарі (0)

Пам'ятай: усі ми разом розумніші, ніж кожен із нас.
Гордон Драйден.

Креативність — це здатність адаптивно реагувати на потребу нових підходів і продуктів, породжувати незвичайні ідеї, відхилятися від традиційних схем мислення, швидко вирішувати проблемні ситуації.

22 жовтня 2014 року таку здатність творчо підходити до вирішення проблемних питань продемонстрували учні Боромлянського освітнього округу під час участі у І інтелектуальному конкурсі «Креатив-бій», який відбувся на базі Боромлянського НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Цей навчальний заклад з установленими традиціями; це освітній центр, де створені належні умови для творчості вихованців, учнів, педагогічних працівників.

У ньому панує пріоритет вільного розвитку особистості всіх учасників навчально-виховного процесу. Водночас – ... Читати далі »
Переглядів: 727 | Додав: Methodist | Дата: 23.10.2014 | Коментарі (0)

«Маючи конкретну ціль або намір, людина відчуває себе здатною побороти будь-які проблеми, тому що в ній живе її майбутній успіх. Без відчуття цілі діяльність індивіда не мала б ніякого значення» - саме ці слова Альфреда Адлера стали епіграфом до першого заняття школи молодого працівника психологічної служби, яке відбулося 13 жовтня 2014 року на базі відділу освіти Тростянецької районної державної адміністрації. До роботи були залучені 2 практичних психологи та 1 соціальний педагог: Зіненко Марина Володимирівна (практичний психолог СШ І-ІІІ ст. №2), Колєсник Ірина Григорівна (практичний психолог та соціальний педагог Гребениківської ЗОШ І-ІІІ ст.) та Коломієць Ірина Анатоліївна (соціальний педагог Боромлянського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ). Основна мета заняття – введення молодих фахівців в професійне середовище, сприяння їх особистісном ... Читати далі »
Переглядів: 577 | Додав: Methodist | Дата: 21.10.2014 | Коментарі (0)

«Пізнання світу почуттів неможливе без розуміння й переживання музики, без глибокої духовної потреби слухати музику й діставати насолоду від неї. Без музики важко переконати людину, яка вступає в світ, у тому, що людина прекрасна, а це переконання, по суті, є основною естетичної культури»
В.О.Сухомлинський

Музика являється мистецтвом, яке володіє найбільшою силою емоційного впливу на людину і тим самим слугує одним із найважливіших засобів формування ідейних переконань, моральних та естетичних ідеалів особистості. Своєю змістовністю музика здатна втілювати той чи інший ідейний задум, високі моральні закони.

15 жовтня 2014 року на базі КПНЗТРР «Палац дітей та юнацтва» відбувся районний семінар-практикум вчителів музичного мистецтва з теми «Формування музичної культури дітей через ... Читати далі »
Переглядів: 795 | Додав: Methodist | Дата: 21.10.2014 | Коментарі (0)

Не можна вимагати від дитини  неможливого – до певного рівня
і певного кола знань різні діти йдуть по різному 
В.Сухомлинський

Одним з найважливіших чинників розвитку суспільства є гуманне, дбайливе та милосердне ставлення до дітей, позбавлених повноцінного життя внаслідок вад фізичного та психічного розвитку і тяжкої хвороби.

Законом України «Про охорону дитинства» (статті 26,27) передбачено забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист та всебічний розвиток. Дітям з вадами розумового чи фізичного розвитку надається безоплатна дефектологічна і психологічна допомога, можливість отримати базову професійну та вищу освіту, в тому числі в домашніх умовах, гарантується безоплатне забезпечення засобами індивідуальної корекці ... Читати далі »

Переглядів: 647 | Додав: Methodist | Дата: 21.10.2014 | Коментарі (0)

Виховання — справа важка, і поліпшення його умов — один із священних обов’язків кожної людини,
бо немає нічого важливішого, як освіта самого себе і своїх ближніх.
Сократ ( давньогрецький філософ)

Педагогічна майстерня - це така форма навчання, котра створює умови для сходження кожного учасника до нового знання та нового досвіду шляхом самостійного або колективного відкриття. Саме такі умови для обміну досвідом були створені 16 жовтня 2014 року на базі Тростянецької СШ І-ІІІ ступенів № 5. З цією метою було проведено заняття № 3 районної школи педагогічної майстерності заступників директорів з виховної роботи, керівником якої є Шудрик Тетяна Миколаївна. Темою є «Гармонійний та всебічний розвиток особистості як основне завдання виховної системи загальноосвітнього навчального закладу: сучасні п ... Читати далі »
Переглядів: 710 | Додав: Methodist | Дата: 20.10.2014 | Коментарі (0)

Душу й тіло ми положим за нашу свободу
І покажем, що ми, браття, козацького роду

Хоча часи справжнього козацтва давно залишились у минулому, однак могутній волелюбний дух нездоланних козаків живе у кожному з нас, прорізаючись у найбільш неочікуваний момент. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг.

15 жовтня у районному будинку культури відбулося свято «Козацькому роду нема переводу». На свято були запрошені учні 9-х та 10-х класів Тростянецького району разом зі своїми класними керівниками. Присутні змогли поринути у славні часи козацтва, згадати історію нашої держави. Організаторами була створена атмосфера, яка панувала в Запорізькій Січі. Було наголошено на тому, що в історичному минулому українського народу було неповторне й легендарне яв ... Читати далі »
Переглядів: 592 | Додав: Methodist | Дата: 20.10.2014 | Коментарі (0)

Педагоги Тростянецького району
відзначили День працівників освіти





Під час зустрічі знародними депутатами України - (справа наліво)
Ірина Купрейчик, Лілія Гриневич,
начальник відділу освіти Тростянецької ... Читати далі »
Переглядів: 692 | Додав: Methodist | Дата: 20.10.2014 | Коментарі (2)

Копия IMG_0294

Скільки б ти не жив, усе життя слід навчатися.
Сенека

16 жовтня 2014 року на базі Тростянецької ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 відбулося п’яте засідання  районної школи педагогічної майстерності вчителів української мови та літератури, керівником якої є вчитель вищої категорії, старший учитель Столяренко Людмила Михайлівна. Школа працює другий рік, слухачами її є Пасікун О.І. (Тростянецька СШ І-ІІІ ступенів №3),  Сергієнко Л.М. (Тростянецька СШ І-ІІІ ступенів №5),  Топчій С.В. (Боромлянський НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ),&nbs ... Читати далі »

Переглядів: 629 | Додав: Methodist | Дата: 16.10.2014 | Коментарі (0)

З метою аналізу адаптації дітей до умов навчання у першому класі 09.10.2014 на базі Гребениківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум учителів 1 класів.

Під час теоретичної частини семінару педагоги розглянули актуальне питання «Адаптація дітей шестирічного віку до умов навчання в школі». В ході обговорення колеги зауважили, що період навчання дитини у першому класі є особливо важливим, адже у цьому віці через ігрову діяльність поступово формується навчальна діяльність, якою діти починають оволодівати.

В ході семінару гості відвідали відкритий урок математики в 1 класі, який провела вчитель вищої категорії Кошлата Ніна Іванівна. Колеги мали змогу перекона ... Читати далі »

Переглядів: 619 | Додав: Methodist | Дата: 15.10.2014 | Коментарі (0)

План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)