П`ятниця, 19.04.2024, 10:53
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Жовтень » 21 » Дбаємо про естетичну культуру школярів!!!
11:23
Дбаємо про естетичну культуру школярів!!!

«Пізнання світу почуттів неможливе без розуміння й переживання музики, без глибокої духовної потреби слухати музику й діставати насолоду від неї. Без музики важко переконати людину, яка вступає в світ, у тому, що людина прекрасна, а це переконання, по суті, є основною естетичної культури»
В.О.Сухомлинський

Музика являється мистецтвом, яке володіє найбільшою силою емоційного впливу на людину і тим самим слугує одним із найважливіших засобів формування ідейних переконань, моральних та естетичних ідеалів особистості. Своєю змістовністю музика здатна втілювати той чи інший ідейний задум, високі моральні закони.

15 жовтня 2014 року на базі КПНЗТРР «Палац дітей та юнацтва» відбувся районний семінар-практикум вчителів музичного мистецтва з теми «Формування музичної культури дітей через вивчення української народної пісні».

Під час теоретичної частини було обговорене питання ролі вчителя музичного мистецтва у становленні естетичної свідомості дитини. Вчителі музичного мистецтва наголосили на тому, що урок повинен включати в себе різні види музичної діяльності учнів: спів, музично-ритмічні рухи, гра на дитячих музичних інструментах, слухання музики, музична грамота. Для уроків музики характерною є особлива емоціональна атмосфера, адже музика – мова почуттів: вона хвилює, викликає в дітей певні настрої і переживання. Таким чином, діти мають можливість увійти у світ музики, музичних образів і яскраво відчути їх виразність.

Керівник районного методичного об’єднання вчителів, які викладають предмети художньо-естетичного циклу Фоміна А.В. розповіла про театралізацію українських народних пісень на уроках музики.

Разом з завідуючою художньо-естетичним відділом КПНЗТРР «Палац дітей та юнацтва» Кривошей В.В. було опрацьовано положення проведення районних конкурсів та нагальні питання по підготовці учнів до участі в цих конкурсах.

В рамках проведення практичної частини семінару керівником зразкової вокальної студії «Перлина» Буднік О.С. була проведена робота над репертуаром «Моя Україна», в результаті чого вчителі отримали диски з піснями для використання в роботі. Також керівником вокального ансамблю «Зорепад» Бабич Л.М. були запропоновані музично-ритмічні ігри для учнів початкової ланки.

На завершення практичного етапу учасники семінару разом з керівником гуртка сучасного та класичного танцю Теницькою Ю.М. розкрили значення поняття «сценічна культура» та вивчили елементи хореографії.

Влучними є слова В.О.Сухомлинського: «Музичне виховання – це не лише виховання музиканта, а перш за все виховання людини. Музика відкриває людям очі на красу природи, моральних відносин і праці. Завдяки музиці в людині пробуджується уявлення про високе духовне прекрасне не лише в навколишньому світі, а й в самому собі».

Саме з таким розумінням прекрасного повернуться у свої класи вчителі музичного мистецтва завдяки участі у районному семінарі-практикумі.

Яценко Галина Вікторівна,
методист з позашкільної, позакласної та виховної роботи
КЗ ТРР «Районний методичний центр»


Переглядів: 795 | Додав: Methodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)