Четвер, 25.04.2024, 01:33
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Жовтень » 24 » Формуємо національну самосвідомість!!!
16:34
Формуємо національну самосвідомість!!!

«Той, хто по-справжньому любить Батьківщину,
з усякого погляду справжня людина».
В.О. Сухомлинський

Кожен народ має історично обумовлену систему виховання, яка покликана духовно відтворювати націю в кожному поколінні, зберігати її у віках, примножувати її культурно-історичні, національно-духовні здобутки.

23 жовтня 2014 року на базі Станівської ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся районний семінар-практикум класних керівників на тему «Технології виховної діяльності класного керівника: розвиваємо національну систему виховання».
Анимации на прозрачном фоне

Гостинно зустріла учасників районного семінару директор закладу Григор’єва Ірина Леонідівна. Вона презентувала присутнім навчальний заклад, ознайомила з пріоритетними напрямками діяльності педагогічного колективу. Про систему роботи в школі щодо технології виховної діяльності класного керівника: розвиваємо національну систему виховання розповіла керівник шкільного методичного об’єднання класних керівників Прядка Г.В., з виступу якої було зрозумілим, що формуванню справжніх громадян-патріотів своєї Батьківщини приділяється багато уваги.

Під час теоретичної частини семінару були розкриті основні принципи національного виховання: природовідповідність, народність, культуро-відповідність, етнізація, гуманізм, демократизм, зв'язок із життям, гармонізація індивідуальних і загальнолюдських потреб та інтересів особистості.

Було зосереджено увагу на тому, що головна мета, основні напрями, шляхи реформування української системи національного виховання розкриваються в програмі "Освіта", у "Концепції середньої загальноосвітньої школи України", "Концепції безперервної системи національного виховання", Законах

України "Про загальну середню освіту", "Про освіту", Національній доктрині розвитку освіти України. Також за участю методичної служби разом з керівниками шкільних методичних об’єднань класних керівників району був опрацьований лист СОІППО від 06.10.2014 № 570 «Про методичні рекомендації щодо організації патріотичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах», що є дуже важливим для організації та проведення виховної роботи з учнями. Під час практичної частини семінару учасникам було запропоновано побувати на відкритому виховному заході «Десять Заповідей Божих», який підготувала Дробітько О.В., класний керівник 7 класу. Цей захід був дуже актуальним, адже кожен з присутніх збагнув, якими моральними якостями повинна володіти людина, а тим паче справжній громадянин України.

Продовженням практичної частини семінару-практикуму був відкритий виховний захід «Світ поезії І.І.Штанова», який був проведений під керівництвом Лантух Т.В., заступника директора з навчально-виховної роботи та Міщенко І.А., класного керівника 2 класу.

Дуже приємно відмітити, що педагоги Станівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів виховують підростаюче покоління на кращих традиціях та здобутках українського народу, свого рідного села та використовують в роботі місцевий матеріал.

Національне виховання – всеохоплююча і багатогранна система впливів, ідей, підходів, яка покликана пробуджувати, стимулювати розвиток задатків, можливостей дітей, набуття ними етносоціального досвіду, реалізувати завдання гуманізації та гуманітаризації освіти.

Під час проведення районного семінару-практикуму класних керівників педагоги Станівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів вдало продемонстрували присутнім досвід роботи з впровадження технології виховної діяльності класного керівника: розвиваємо національну систему виховання.

Підбиваючи підсумки даного заходу, учасниками районного семінару-практикуму класних керівників були вироблені рекомендації, які в подальшому педагоги району будуть використовувати в своїй діяльності.

Яценко Галина Вікторівна,
методист з позашкільної, позакласної та виховної роботи
КЗ ТРР «Районний методичний центр»

Переглядів: 1052 | Додав: Methodist | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)