Четвер, 28.03.2024, 17:12
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Жовтень » 20 » Козацькому роду нема переводу!!!
16:42
Козацькому роду нема переводу!!!

Душу й тіло ми положим за нашу свободу
І покажем, що ми, браття, козацького роду

Хоча часи справжнього козацтва давно залишились у минулому, однак могутній волелюбний дух нездоланних козаків живе у кожному з нас, прорізаючись у найбільш неочікуваний момент. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг.

15 жовтня у районному будинку культури відбулося свято «Козацькому роду нема переводу». На свято були запрошені учні 9-х та 10-х класів Тростянецького району разом зі своїми класними керівниками. Присутні змогли поринути у славні часи козацтва, згадати історію нашої держави. Організаторами була створена атмосфера, яка панувала в Запорізькій Січі. Було наголошено на тому, що в історичному минулому українського народу було неповторне й легендарне явище, його святиня – Запорізька Січ, що стала синонімом свободи, незалежності, людської і національної гідності, кращих рис нашого народу.

Учні залюбки слухали пісні про козаків, ознайомились з традиціями українського козацтва. Вони дізналися, що 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці традиційно святкується День українського козацтва, тому що з давніх-давен Пречисту Богородицю козаки вважали своєю покровителькою.

Також присутнім запропонували взяти участь у вікторині, метою якої було розширити знання про українське козацтво, їхні закони, традиції та звичаї. Приємно відзначити, що учнівська молодь нашого району має неабиякі знання з історії України, чим завдячуємо їхнім педагогам.

Школярі зрозуміли, що Запорозьке козацтво є унікальним явищем в історії України. І оскільки саме в героїзмі найповніше виявляються національний характер народу, його душевна краса, його талант – ці сторінки особливо хвилюють і викликають почуття національної гордості.

Кожен знає, що козак – захисник Вітчизни, оборонець прав і віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України.

Впевнено можна сказати, що козацька слава буде жити ще довго серед українського народу, особливо серед нинішнього покоління, яке відчуває себе істинними патріотами та частиною того самого запорізького війська з острова Хортиці.

Яценко Галина Вікторівна,
методист з позашкільної, позакласної та виховної роботи
КЗ ТРР «Районний методичний центр»


Переглядів: 588 | Додав: Methodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)