Субота, 20.04.2024, 03:28
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Жовтень » 24 » Районний клуб професійного спілкування учителів математики розпочав свою роботу
16:59
Районний клуб професійного спілкування учителів математики розпочав свою роботу

Учитель живе доти, доки вчиться,
тільки-но він перестає вчитись,
у ньому помирає вчитель.
К.Д.Ушинський

23 жовтня 2014 року на базі Тростянецької СШ № 5 відбулося відкриття районного клубу професійного спілкування вчителів математики. Згідно плану роботи перше засідання клубу пройшло результативно, в атмосфері творчого спілкування.

Найголовнішим та найістотнішим у методичній роботі є надання реальної, дієвої допомоги вчителям щодо розвитку їхньої майстерності як поєднання професійних знань, навичок і умінь, необхідних для сучасного педагога властивостей та якостей особистості. Тому мета створення клубу – це підвищення професійного зростання вчителів математики, формування їх інноваційного мислення, запровадження інноваційних освітніх технологій в навчально-виховний процес та удосконалення організації роботи з обдарованими учнями.

Перше заняття, в якому взяли участь здебільшого досвідчені математики району, було спрямоване на реалізацію науково-методичної проблеми «Розвиток творчих здібностей школярів: організаційно-педагогічні засади підготовки учнів до участі в районних та обласних олімпіадах з математики». Керівник РМО вчителів математики Лук’яніхіна Ірина Михайлівна ознайомила присутніх з основними організаційно-педагогічними засадами підготовки школярів до участі в районних та обласних олімпіадах. Презентувавши свій авторський досвід щодо виявлення, підтримки та розвитку математичних здібностей школярів, особливу увагу вона звернула на основні шляхи мотивації учнів щодо участі в математичних конкурсах, турнірах, змаганнях та предметних олімпіадах. Учитель провела майстер-клас, у формі інтерактивної гри «Найрозумніший», та розкрила найефективніші форми роботи, що сприяють розвитку творчого потенціалу учнів.

Погоджуючись із видатним вченим Л. Карно, що «Перша умова, якої треба дотримуватися у математиці — це бути точним, друга — бути ясним і, наскільки можливо, простим» відповідно до плану засідання клубу відбулося заняття творчої лабораторії, із розв’язання олімпіадних завдань. Досвідчені учителі Пиріг С.Г., Батуринець С.П., Линник В.П., Лук’яніхіна І.М. дали можливість присутнім актуалізувати та поглибити знання основних способів та алгоритмів розв’язування задач підвищеної складності.

Під час проведення заняття вчителі розглянули проект індивідуальної освітньої програми з формування математичних компетентностей обдарованої дитини та розробили методичні рекомендації щодо підготовки школярів до участі в олімпіадах.

На завершення зустрічі, члени клубу зазначили, що дана інноваційно-методична форма роботи – клуб професійного спілкування вчителів математики, є актуальною. Вони переконані, що вона забезпечить не лише інформаційно-методичну підтримку вчителів, а й сприятиме їх науковому зростанню, підвищенню свого фахового рівня, формуванню інноваційного мислення. Учасники заходу вирішили активніше залучати до засідання клубу молодих педагогів з метою переймання майстерності у більш досвідчених колег.

Дудка Ірина Сергіївна,
методист з навчальних дисциплін
КЗ ТРР «Районний методичний центр»,
керівник районного клубу професійного спілкування учителів математики.

Переглядів: 1136 | Додав: Methodist | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)