П`ятниця, 29.03.2024, 13:17
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Жовтень » 21 » Творчий підхід до індивідуального навчання
09:31
Творчий підхід до індивідуального навчання

Не можна вимагати від дитини  неможливого – до певного рівня
і певного кола знань різні діти йдуть по різному 
В.Сухомлинський

Одним з найважливіших чинників розвитку суспільства є гуманне, дбайливе та милосердне ставлення до дітей, позбавлених повноцінного життя внаслідок вад фізичного та психічного розвитку і тяжкої хвороби.

Законом України «Про охорону дитинства» (статті 26,27) передбачено забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист та всебічний розвиток. Дітям з вадами розумового чи фізичного розвитку надається безоплатна дефектологічна і психологічна допомога, можливість отримати базову професійну та вищу освіту, в тому числі в домашніх умовах, гарантується безоплатне забезпечення засобами індивідуальної корекції. Проблеми, які виникають у таких дітей, слід розв’язувати зусиллями багатьох дорослих.

13 жовтня 2014 року на базі КЗ Тростянецької районної ради « Районний методичний центр» відбувся районний постійно діючий семінар для вчителів, що здійснюють індивідуальне навчання дітей з особливими освітніми потребами.

Цей захід організовано і проведено з метою підвищення рівня фахової майстерності саме педагогів , які працюють з дітьми, що мають вади психічного та фізичного розвитку.

На семінарі розглядалися питання особливостей планування, організації та проведення уроків з даною категорією дітей за вимогами нового Державного стандарту спеціальної освіти.

Своїм досвідом роботи поділилася з колегами вчитель Тростянецької СШ І-ІІІ ступенів №3 Великород Тетяна Миколаївна, яка надала інформацію, як якісно допомогти дітям даної категорії отримати знання та творчо підійти до корекції у загальноосвітньому навчальному закладі дітей з психічними, фізичними вадами. Педагог представила власні здобутки щодо розробки порфоліо та презентації досягнень кожного зі своїх учнів.

Тренінгове заняття «Толерантність у житті людини» надало змогу кожному учаснику семінару замислитися та висловити свою думку стосовно власного ставлення до поведінки та способу життя інших людей .

Підсумком семінару було обговорення на засіданні круглого столу питання інклюзивного навчання в умовах загальноосвітніх закладів, як альтернативи індивідуальному навчанню дітей, що потребують корекції фізичного та розумового розвитку.

Горбачова Олена Михайлівна
завідувач психолого-медико-педагогічною консультацією
КЗ ТРР «Районний методичний центр

Переглядів: 646 | Додав: Methodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)