Четвер, 28.03.2024, 13:20
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2013 » Грудень » 23 » Про стан організації роботи освітніх округів Сумської області у 2013-2014 навчальному році
17:33
Про стан організації роботи освітніх округів Сумської області у 2013-2014 навчальному році


Саме це питання стало предметом обговорення на семінарі-нараді відповідальних працівників районних відділів освіти Сумської області в обласному управлінні освіти і науки, що відбулася 20 грудня 2013 року.

Відкрив семінар-нараду начальник відділу дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти та інтернатних закладів управління освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Ю.Харламов, який зазначив, що питання забезпечення ефективної діяльності освітніх округів є актуальним, особливо в умовах розгалуженої мережі малокомплектних шкіл, що є характерною особливістю Сумської області. Від того як налагоджено роботу освітнього округу, залежить якість освіти, що отримують діти, переважно мешканці сільської місцевості.

Зі змістовним аналізом про роботу освітніх округів області (зокрема Тростянецького району) на нараді виступила головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти та інтернат них закладів управління освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Н.Бирченко, яка наголосила на тому, що у 2013-2014 навчальному році в області працює 122 освітні округи, у яких визначено 125 опорних шкіл.

Зміни в структурі та діяльності освітніх округів в області відбулися у 2012 році відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2012 року № 675 «Про схвалення методичних рекомендацій щодо складення регіональних планів створення освітніх округів та модернізації мережі професійно-технічних, загальноосвітніх навчальних закладів, у тому числі шкіл-інтернатів».

У більшості районів та міст затверджено склад координаційних рад з питання складення регіональних планів створення освітніх округів та модернізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів. Регіональні плани на 2013-2017 роки складено та затверджено розпорядженнями голів районних державних адміністрацій, міських голів та рішенням сесій районної ради. Відділами освіти, молоді та спорту унесено зміни до наказів про структуру освітніх округів.

До складу округів входять загальноосвітні, дошкільні навчальні заклади, розташовані на територіях районів, а також заклади культури, позашкільні навчальні заклади.

Профільне навчання в суб’єктах освітніх округів здійснюється за власними робочими навчальними планами. У Білопільському районі вже є спроби створення міжшкільних факультативів та гуртків.

Вивчення питання про роботу освітніх округів Липоводолинського та Тростянецького районів на засідання колегії управління освіти і науки обласної державної адміністрації показало, що існує широкий спектр питань, які потребують наших спільних зусиль для їх поступового вирішення з метою забезпечення кожному учню та вихованцю рівного доступу до якісної освіти.

У нараді взяли участь і виступили І.Марухіна – завідуюча обласним центром практичної психології та соціальної роботи управління освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, Н.Кучменко – методист Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Досвідом щодо організації роботи освітнього округу поділилися директор Боромлянського НВК:ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ, голова освітнього округу С.Білоус, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Тростянецької районної державної адміністрації П.Кузуб.

Підводячи підсумки семінару-наради Ю.Харламов зазначив, що функціонування освітніх округів – це, як кажуть, не дань моді, а вимога часу. І тому необхідно вжити заходів щодо ліквідації формального підходу до організації роботи цих об’єднань.

Головний спеціаліст відділу освіти,
молоді та спорту Тростянецької
районної державної адміністрації
П.Кузуб

Переглядів: 664 | Додав: Methodist | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)