П`ятниця, 29.03.2024, 09:16
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Шановні читачі!
Матеріали, подані у збірнику, мають на меті допомогти практичним психологам, соціальним педагогам в організації та проведенні роботи з діагностики, профілактики та корекції агресивної поведінки учнів. У даному посібнику містяться теоретичний та практичний матеріал, розробки психологічних занять з досвіду роботи фахівців психологічної служби Тростянецького району.

ШАНОВНІ ПЕДАГОГИ!
Науково-методичний збірник «Пізнавальна діяльність та мотивація навчання» є просвітницьким виданням для педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів. До даного збірнику ввійшли статті із педагогіки та психології, у яких розглядається такий багатогранний процес як пізнавальний інтерес, методи та засоби його формування й умови розвитку у навчальній діяльності школярів, особливості мотивації навчальної діяльності учнів у різних вікових періодах, вплив мотиваційного компоненту на особистісний розвиток дитини та його здібності, а також проблеми мотивації в діяльності вчителя.

Шановний читачу!
До науково-методичного збірника ввійшли статті, які пропонують вам ознайомитись із сучасними уявленнями світової науки стосовно феномена психічного та духовного здоров’я людини, розглядають особливості психічного розвитку підлітка, вплив емоційного стану на здоров’я, особливості міжособистісного спілкування та його роль у побудові стосунків між людьми, налагодженні соціальних і ділових контактів. До збірника також входять розробки виховних годин на морально-етичні теми, проведення яких сприятиме збереженню та зміцненню психічного та духовного здоров’я школярів. Матеріали збірника стануть в нагоді вчителям основ здоров’я, біології, класним керівникам.

Шановний читачу!
До збірника ввійшли науково-методичні статті, зміст яких зорієнтує керівників освітніх установ та їх заступників із навчально-виховної роботи на шляхи впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в управлінській діяльності та в організації навчально-виховного процесу, формування структури єдиного інформаційного простору навчального закладу, реалізації основних завдань інформаційної системи ЗНЗ, створення та функціонування шкільної медіа теки. У матеріалах збірника розглядаються поняття інформаційної культури учня та педагога, основні напрямки та методи використання інформаційно-комунікаційних технологій в навчально-виховному процесі, їх вплив на розвиток творчої активності особистості. Збірник знайомить із вимогами щодо проектування, створення та використання мультимедійних презентацій, а також з однією із сучасних форм презентації професіоналізму педагогічного працівника - особистим Портфоліо.

Шановний читачу!
До збірника ввійшли науково-методичні статті, зміст яких розкриває сутність інноваційної політики держави в галузі освіти, аналізує особливості освітніх інновацій та їх види, характеризує основні етапи інноваційного процесу, визначає провідні тенденції та закономірності управління інноваційними процесами у загальноосвітньому навчальному закладі, а також обґрунтовує необхідність зміни специфіки роботи з персоналом у сучасних умовах, розкриває роль мотивації у діяльності персоналу, окреслює роль комунікаційних процесів у забезпеченні ефективної управлінської діяльності керівника навчального закладу. Ряд статей аналізують основні вміння та ролі лідерів, визначають критерії ефективної діяльності лідера, розкривають зміст лідерства та його відмінності від управління. Матеріали збірника орієнтовані на керівників загальноосвітніх навчальних закладів, їх заступників, працівників системи регіонального управління та методичної служби.

До читача!
Матеріали науково-методичного збірника «Роль шкільної біології у формуванні наукового мислення» спрямовані на висвітлення аспектів організації науково-дослідницької роботи школярів із біології. Статті збірника розкривають сучасні проблеми методики викладання біології, місце і значення дослідницької діяльності у розвитку творчих здібностей дитини, знайомлять із формами та методами наукового пізнання світу, найважливішими принципами організації праці в науковій діяльності, розкривають науково-теоретичні основи технології навчання як дослідження тощо. Збірник містить практичні матеріали, які описують методику збирання, збереження та оформлення колекцій та гербаріїв.

Компетентнісний підхід до навчання молодших школярів. Науково-методичний збірник. Серія «Бібліотека педагога». Випуск 19.

План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz