П`ятниця, 26.04.2024, 09:51
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Листопад » 5 » Створюємо сучасний урок основ здоров’я
17:25
Створюємо сучасний урок основ здоров’я

Здоров’я – не все,
але все без здоров’я – нічого.
Сократ

Найдорожчим скарбом, яким нагороджує людину природа від народження і на довгі роки життя, є здоров'я. Це справді незрівнянне багатство, яке необхідно не просто берегти, а й повсякчас примножувати. Увага до питання здоров'я школярів суттєво зросла. Завдання школи – збереження духовного, фізичного, психічного здоров'я учнів, формування в них відповідального ставлення до власного здоров'я та здоров’я оточуючих. Виникає необхідність у формуванні здоров’язбережувальної компетентності школярів. Відповідно до Державного Стандарту базової та повної загальної середньої освіти, її загальної частини, визначаються вимоги щодо формування здоров'язбережувальної компетентності школярів.

Формуванню даної компетентності в учнів та використанню інноваційних освітніх технологій у навчально-виховному процесі, що забезпечують дитині можливість збереження здоров'я, був присвячений семінар-практикум учителів основ здоров’я загальноосвітніх навчальних закладів Тростянецького району. Заняття відбулося на базі комунального закладу Тростянецької районної ради «Районний методичний центр» 4 листопада 2014 року. Його мета – підвищення професійної майстерності вчителів основ здоров’я, розвитку їх творчого потенціалу, стимулювання самоосвітньої діяльності, роботи над науково-методичною проблемою.

У ході проведення організаційно-діяльнісної гри вчителі опрацювали сучасні інноваційні педагогічні технології, які покликані забезпечити досягнення певних завдань, підвищувати ефективність навчання, гарантувати його високий рівень. На занятті були представлені найбільш результативніші сучасні освітні технології, які найчастіше запроваджуються у роботі педагогів. Серед них: технології особистісно орієнтованого, розвивального, інтерактивного та проектного навчання, ігрові та інформаційні.

Особлива увага була звернута на те, що впровадження інноваційних освітніх технологій під час викладання основ здоров’я вимагає від учителя врахування інтелектуальних, фізіологічних та мовних особливостей школярів. Виходячи з цього, вчитель добирає такі види робіт, які сприяють зниженню втоми, запобігають перевантаженню учнів, шляхом постійної зміни їх інтелектуальної, емоційної, рухової діяльності. Учасники семінару розглянули широке коло питань, пов’язаних з вирішенням проблем подолання шкільних факторів ризику для здоров’я учнів. Педагогічне спілкування дало можливість поглибити теоретичні знання та практичні уміння вчителів із впровадження сучасних форм роботи в навчально-виховному процесі щодо формування здоров’язбережувальної компетентності школярів.

У творчій атмосфері учасники семінару відзначили, що обов'язковою умовою ефективного використання інноваційних технологій є їх позитивне емоційне забарвлення. Виконання вправ з нудьгою, без бажання не дасть позитивного результату. Сама радість навчання робить дитину здоровішою.

За результатами роботи семінару вчителі основ здоров’я отримали рекомендації практичного спрямування. Запропоновані форми роботи дозволили учителям як продемонструвати, так і вдосконалити власні методичні напрацювання, також розглянути можливості мережі Інтернет для самореалізації та підвищення фахової майстерності.

Людмила Василівна Разбєйко,
методист з навчальних дисциплін
комунального закладу Тростянецької районної ради
«Районний методичний центр»

Переглядів: 1343 | Додав: Methodist | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)