Понеділок, 13.05.2024, 00:17
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2013 » Жовтень » 17 » Вчимося бути справжніми громадянами
12:41
Вчимося бути справжніми громадянами

У рамках реалізації заходів Програми правової освіти населення Тростянецького району на 2011-2015 роки, з метою правового виховання школярів у навчальних закладах району в період з 07 по 12 жовтня 2013 року проведено Тиждень правових знань «Виконуй свої обов’язки, поважай правопорядок і закон». Заходи Тижня були спрямовані на поглиблення знань дітей про їх обов’язки та права, що регламентуються головним документом – Конституцією України. З цією метою для учнів були проведені виховні години, години спілкування, тематичні зустрічі, уроки правознавства.

Змістовною була зустріч старшокласників Тростянецької СШ І-ІІІ ступенів №1 із суддею Тростянецького районного суду Масловим В.В., який провів лекцію «Особливості відповідальності неповнолітніх за правопорушення». А учні 9–го класу СШ І-ІІІ ступенів №1 здійснили екскурсію до районного суду, де зустрілися з головою Тростянецького районного суду Шевченком В.С. та начальником Тростянецького районного управління юстиції Пилипцем В.Т.

У Станівській ЗОШ І-ІІ ступенів проведено анкетування учнів з теми «Права та обов’язки», конкурс малюнків «Мої права». Для учнів 7-9 класів проведено виховний захід «Права свої знай та про правила й обов’язки не забувай!».

У Білківському НВК з учнями 8-11 класів проведено виховні години «Мої права та обов’язки», для учнів 3-4 класів – урок-бесіду «Подорож у країну прав дитини».

Зустрічі із старшокласниками Тростянецької СШ І-ІІІ ступенів №5 провели заступник начальника СВ Тростянецького РВ УМВС України в Сумській області старший лейтенант Жабко Ю.П., адвокат Тростянецького районного суду Гусєв В.А.

Учні Буймерської ЗОШ І-ІІІ ступенів взяли участь у загальношкільному конкурсі малюнків «Мої права у моїй школі», старшокласники побували на екскурсії у залі судових засідань Тростянецького районного суду.

Для учнів 9 класу Новгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено урок «Конституційні права, свободи та обов’язки людини і громадянина України».

Зустріч із старшокласниками Тростянецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 провела суддя Тростянецького районного суду Линник О.С.

У рамках проведення тижня правових знань зустріч із учнями Кам’янського НВК провів дільничний інспектор Бутко В.В.

Учні 9 класу Боромлянського НВК зустрілися з оперуповноваженим з питань БНОН Тростянецького РВ УМВС України в Сумській області Єсипенком С.А. Десятикласники школи взяли участь у діловій грі «Право на освіту та отримання професії». Для учнів 1-11 класів Боромлянського НВК проведено уроки правової грамотності «Вчимося бути справжніми громадянами».

Учні 9 класу Смородинського НВК з учителем історії переглянули й обговорили фільм «Закон», на зустріч з учнями був запрошений депутат Сумської обласної ради Мірошниченко М.В., школярі взяли участь у конкурсі учнівських презентацій «Україна – правова держава».

У Полянському НВК для учнів 9-11 класів проведено засідання круглого столу «Ти – людина, громадянин, отже, маєш право…».

Робота навчальних закладів щодо правового виховання школярів продовжується. Розпочато підготовку до Всеукраїнського тижня права, присвяченого 65-ій річниці проголошення Загальної декларації прав людини, який проводитиметься в період з 9 по 14 грудня 2013 року.

Методист з виховної роботи
відділу освіти, молоді та спорту
Тростянецької районної державної адміністрації
Побац А.Я.

Переглядів: 754 | Додав: Methodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)