П`ятниця, 03.05.2024, 00:18
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 »

Разбейко семинарСучасні дослідники проблеми розвитку освіти наголошують на тому, що головним елементом навчання є діяльність. Діяльнісний підхід сприяє розвитку в учнів мислення, інтелектуальних і творчих здібностей, забезпечує їх власну пізнавальну діяльність. 24 вересня 2014 року на базі Білківського НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ відбувся районний семінар-практикум учителів біології з науково-методичної проблеми «Діяльнісний підхід як фактор формування життєвих компетентностей особистості». ... Читати далі »

Переглядів: 696 | Додав: Methodist | Дата: 30.09.2014 | Коментарі (0)

Останнім часом стало по-справжньому модним прикрашати свій будинок, одяг, зачіску, і навіть салон автомобіля виробами з бісеру. Це оригінальний елемент інтер'єру, який підкреслить індивідуальність Вашого житла! Плетіння – заняття не особливо складне, але воно вимагає ретельності і посидючості.

Такою справою і вирішила зацікавити учасників районної школи педагогічної майстерності старший учитель вищої категорії Тростянецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 Гловацька Ірина Вікторівна, представивши майстер-клас «Виготовлення квітів з бісеру».

Бісер – це маленькі кульки, які мають невеликий наскрізний отвір. Колірна гамма – найрізноманітніша. Можна знайти матовий або перламутровий матеріал для творчості, працювати з цільнофарбованим або напиленим фарбою бісером. Інструменти які знадобляться – проволока перетином 0,3 мм, схема нанизування та закручування і звісно, терпіння.

Учасники школи педмайстер ... Читати далі »

Переглядів: 592 | Додав: Methodist | Дата: 26.09.2014 | Коментарі (0)

IMG_623323 вересня на базі Тростянецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 пройшов семінар-практикум учителів інформатики на тему: «Реалізація нових державних стандартів освіти: організація навчально-виховного процесу в початковій та основній ланках загальноосвітнього навчального закладу». Під час теоретичної частини учасники семінару ознайомилися з інструктивно-методичними матеріалами щодо оформлення класних журналів за новими державними стандартами та вислухали доповіді методиста з інформаційно-комунікаційних ... Читати далі »

Переглядів: 659 | Додав: Methodist | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

IMGP2921Стартував початок нового навчального року у Палаці дітей та юнацтва. 15 вересня 2014 року о 15.00 в районному Будинку культури відбувся святковий концерт, присвячений початку нового навчального року у Палаці дітей та юнацтва. Зал зібрав глядачів, які не байдужі до творчого розвитку та виховання молодого покоління. Юні вихованці ще раз продемонстрували свої таланти присутнім. А вонив свою чергу дякували і гуртківцям, і педагогамщирими оплесками т ... Читати далі »

Переглядів: 650 | Додав: Methodist | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

первая17 вересня 2014 року на базі комунального закладу Тростянецької районної ради «Районний методичний центр» відбувся районний інструктивно-методичний семінар-навчання майбутніх учасників районного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015». Мета заходу – здійснити комплексну підготовку конкурсантів до професійних змагань у номінаціях «Українська мова та література», «Хімія», «Образотворче мистецтво», «Правознавство» та «Класний керівник». ... Читати далі »

Переглядів: 725 | Додав: Methodist | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

Той, хто причетний до управління, переосмислює свої світоглядні засади, на яких ґрунтується його практична діяльність. Управління стає особистісно орієнтованим, людиноцентристським. Для сучасної школи потрібні педагоги, які шукають і знаходять найбільш ефективні шляхи і засоби вирішення завдань навчання, виховання і розвитку учнів. Вирішення цих завдань потребує удосконалення всіх ділянок методичної роботи, створення умов для самореалізації та саморозвитку педагогів. Завдання підтримки компетентності педагогічних кадрів вирішується через систему методичної роботи. Сьогодні реальний рівень розвитку методичної роботи у школі є одним із найважливіших критеріїв оцінки її діяльності. Тому актуальність ефективного управління методичною роботою на рівні закладу є незаперечною.

11 вересня 2014 року на базі к ... Читати далі »

Переглядів: 811 | Додав: Methodist | Дата: 16.09.2014 | Коментарі (0)

З метою підтримки обдарованих учнів Тростянецького району, переможців олімпіад, турнірів, конкурсів, спортивних змагань, згідно з рішенням 28 сесії Тростянецької районної ради від 28.02.2013 р. «Про затвердження Положення про призначення стипендій Тростянецької районної ради обдарованим учням-переможцям олімпіад, турнірів, конкурсів, спортивних змагань» з 01.09.2014 р. по 31.12.2014 р. встановлюється 3 стипендії Тростянецької районної ради за трьома напрямками: інтелектуальний, творчий, спортивний.

12 вересня 2014 року на базі КЗ ТРР «Районний методичний центр» відбулося засідання колегії відділу освіти. В зазначені терміни для розгляду колегії відділу освіти було подано 8 кандидатур обдарованих дітей – учнів загально ... Читати далі »

Переглядів: 623 | Додав: Methodist | Дата: 12.09.2014 | Коментарі (0)

Футбол є складовою частиною культурного життя суспільства, яка сприяє збереженню і зміцненню здоров’я, розвитку фізичних, морально-вольових та інтелектуальних здібностей людини, організації змістовного дозвілля. Проблема розвитку футболу – це проблема комплексна, яка потребує розв’язання різних організаційних, фінансових, матеріально-технічних, кадрових та інших завдань.

Державна політика підтримки футболу у Тростянецькому районі спрямована, в першу чергу, на реалізацію програми розвитку, виявлення повсюдної уваги до дитячо-юнацького футболу.

Так, у вересні 2014 року вирішено питання забезпечення спортсменів футбольною формою – юні футболісти, вихованці комунального закладу Тростянецької районної ради «Тростянецька дитячо-юнацька спортивна школа – Барса», отримали 54 комплекти спортивного футбольного одягу, кошти на придбання якої виділили з районно ... Читати далі »

Переглядів: 535 | Додав: Methodist | Дата: 10.09.2014 | Коментарі (0)

У приміщенні відділу освіти розміщена виставка робіт художників Сумщини – членів обласної організації Національної спілки художників

України:
 «Весна в лісі. Проліски», автор Полуян-Внукова Надія Володимирівна (2009 р.);
 «Калина цвіте», автор – Яровий Микола Миколайович (2006 р.);
 «Тиша, осінній затон на Пслі», автор – Яровий Ілля Миколайович (2001 р.);
 «Квіткова галявина в лісі», автор – Яровий Семен Миколайович (2005 р.).

 

Дані картини придбано 3 вересня 2014 року за кошти освітян району на благодійному аукціоні «Митці Сумщини – сумським військовослужбовцям».

Кошти, зібрані на аукціоні, використані на підтримку Сумського батальйону територіальної оборони України, який задіяний в антитерористичній операції на сході України у 2014 році.

Переглядів: 572 | Додав: Methodist | Дата: 08.09.2014 | Коментарі (0)

Зважаючи на значимість методичної служби в діяльності педагогів області, її постійний науково-методичний супровід функціонування навчальних закладів, багаторічний досвід і практику, відповідно до наказу Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти від 31.08.2012 р. № 70 «Про започаткування дня методиста», починаючи з 2012 року, третього вересня щороку в області відзначається День методиста.

Обласна методична служба працює в контексті єдиної методичної моделі за спільними напрямами роботи над реалізацією стратегічних завдань галузі освіти, має загальну науково-методичну тему, яку реалізує різними засобами, методами, використовуючи традиційні та інноваційні підходи, технології, форми, вирізняється (з поміж інших областей України) наявністю символіки методичної служби області (герб, емблема, гімн, девіз, прапор, логоти ... Читати далі »

Переглядів: 2113 | Додав: Methodist | Дата: 04.09.2014 | Коментарі (0)

План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)