П`ятниця, 19.04.2024, 12:50
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Жовтень » 31 » Чарівний світ образотворчого мистецтва!!!
09:47
Чарівний світ образотворчого мистецтва!!!

«Усе прекрасне, що існує в навколишньому світі і створене людиною для інших людей,
повинно доторкнутися до серця дитини і облагородити його»
В. О.Сухомлинський

Всі діти малюють. Саме цей процес є основним засобом вираження себе. У малюванні діти вільні від обмежень, і тому з усіх видів художньої творчості воно їм найближче. Саме завдяки малюнку дорослі отримують можливість зазирнути у внутрішній світ маленької людини, зрозуміти логіку дитячої творчості, бо малювати й думати для неї – одне і те ж саме.

29 жовтня 2014 року на базі КПНЗТРР «Палац дітей та юнацтва» відбувся районний семінар-практикум вчителів образотворчого мистецтва з теми «Формування чуттєвої культури дитини засобами образотворчого мистецтва».

Під час теоретичної частини семінару було обговорене питання значення образотворчого мистецтва у формуванні чуттєвої культури особистості.

Завідуюча відділом декоративно-прикладного мистецтва КПНЗТРР «Палац дітей та юнацтва» Ворошило С.І. підвела підсумки районного етапу обласного заочного конкурсу «Юні художники Сумщини» та презентувала роботи переможців.

В рамках проведення практичної частини семінару керівник студії образотворчого мистецтва Гостєва Т.О. запропонувала попрацювати над жанром образотворчого мистецтва – натюрморт, а саме: «Натюрморт. Малювання з натури. Виконання натюрморту «Фрукти». Декоративна подача натюрморту». Кожному вдалося створити свій шедевр завдяки порадам та рекомендаціям досвіченого керівника, яка ознайомила учасників семінару з характерними ознаками та особливостями цього жанру.

Також разом з керівником студії образотворчого мистецтва «Веселка» Хижняк А.В. та керівником гуртка образотворчого мистецтва Савченко Ю.Ю.  присутні створювали малюнки в техніці кляксографії та виготовляли картини в техніці декупаж. Така діяльність неймовірно захопила присутніх і дала змогу поринути не тільки в чарівний світ мистецтва, а й у безтурботне дитинство.

У процесі художньо-практичної діяльності на уроках образотворчого мистецтва учні, використовуючи різноманітні художні техніки і матеріали, опановують закони лінійної перспективи. Тому дуже доречним був виступ керівника гуртка образотворчого мистецтва Щербунова О.А., який допоміг вчителям удосконалити закони лінійної перспективи в процесі побудови куба.

Кожен з учасників семінару усвідомив, що вчитель повинен допомогти дитині знайти, відчути і зрозуміти красу живопису, а через мистецтво глибше усвідомити все, що її оточує: природу, предмети, працю людини і її духовні надбання. Краса нерозривна з добротою, вона облагороджує життя, надихає людину на добрі справи.

На завершення роботи відбувся обмін досвідом учасників районного семінару-практикуму по організації роботи в навчальних закладах з декоративно - прикладного напрямку.

Сподіваємося, що участь вчителів образотворчого мистецтва у творчій діяльності надихне їх на створення сприятливих умов для творчої самореалізації кожної дитини, формування її життєвої компетентності, розвитку в ній ціннісного ставлення до світу Природи, Культури, Людей, Самої Себе!

Яценко Галина Вікторівна,
методист з позашкільної, позакласної та виховної роботи
КЗ ТРР «Районний методичний центр»

Переглядів: 1257 | Додав: Methodist | Рейтинг: 3.8/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)