Субота, 27.04.2024, 09:24
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Шановний читачу!
Інформаційно-видавничий відділ інформаційно-методичного центру районного методичного кабінету розпочинає видавництво серії збірників науково-методичних статей «Бібліотека педагога». Наш збірник – ваш помічник, порадник який спонукатиме до творчого пошуку, надасть методичні рекомендації в різних ситуаціях вашої педагогічної діяльності. До даного збірнику ввійшли статті, які допоможуть не тільки молодому вчителю знайти своє Я, але й бути сучасним вчителю зі стажем.

Шановний читачу!
Даний посібник розрахований для вчителів які працюють з дітьми з особливими потребами. Посібник містить нормативно-правову базу, зразки конспектів індивідуальних комплексних занять, методичні рекомендації щодо організації логопедичної роботи, розвиваючі ігри.

Шановний читачу!
Інформаційно-методичний бюлетень «Екологічне виховання в системі загальної середньої освіти» призначений для вчителів природничого циклу. В даний збірник увійшли статті, які знайомлять з екологічним станом навколишнього середовища, розкривають необхідність екологічної освіти в школі, надають рекомендації з організації гурткової роботи екологічного напрямку в загальноосвітніх закладах, розглядають найважливіші нормативно-правові акти з питань екологічних відносин, містять додаткову інформацію про екологічний календар, посилання на адреси Інтернету з екологічної освіти та ін..

Збірник містить тексти для проведення районного конкурсу «Майстер української орфографії». Тексти для конкурсу, що подані в збірнику, популяризують вивчення державної мови, сприяють формуванню патріотичних почуттів учнівської молоді. Для учнів загальноосвітніх навчальних закладів, учителів української мови й літератури, класних керівників.

Дитина може називатися учнем лише тоді, коли вона знає, як учитися, і має мотиви навчання.

До інформаційно-методичного бюлетеня «Інноваційні технології в процесі навчання хімії» ввійшли науково-методичні статті та розробки занять, які знайомлять із теорією та практикою проведення сучасного навчально-виховного процесу у загальноосвітньому навчальному закладі.

Шановні педагоги!
Інформаційно-методичний бюлетень «Природознавство – пропедевтичний курс у науковому пізнанні світу» призначений для вчителів, які викладають природознавство в 5-6 класах загальноосвітнього навчального закладу. До збірника ввійшли статті, які знайомлять із інформаційними і методичними матеріалами, необхідними вчителю природознавства в організації навчально-виховного процесу, містять розробки уроків і виховного заходу.

Шановні читачі!
До інформаційно-методичного збірника «Проектні технології в освіті» ввійшли науково-методичні статті та розробки занять, що знайомлять із теорією та практикою впровадження проектних технологій у навчання та виховання учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

До інформаційно-методичного збірника «Формування життєвих компетентностей особистості як інноваційна педагогічна діяльність» увійшли науково-методичні статті, які знайомлять із теоретичними аспектами реалізації компетентністного підходу в освіті.

Шановні бібліотекарі!
Впродовж багатовікової історії становлення і розвитку української освіти бібліотека була невід’ємною частиною навчального закладу. Через шкільну бібліотеку проходить кожна людина. У даному збірнику подані нормативні документи, які регламентують роботу шкільного бібліотекаря, наведені вимоги до ведення облікової та іншої документації, розглянута технологія роботи шкільної бібліотеки, Інтернет ресурси.

Уміння учнів учитися як вимір розвивального потенціалу середньої освіти у наш час прискорюється нагромадженням інформаційних ресурсів і засобів навчання, які стають доступними для більшості людей планети. Мобільність населення, змагання між державами за темпи розвитку спонукають до переосмислення функцій і результатів освіти загалом. Світ, у якому доведеться жити нашим дітям, змінюється у чотири рази швидше, ніж наші школи. «І справді: у школу приходять покоління дітей, які живуть в інформаційному суспільстві, цифровому середовищі, – відзначає О. Савченко, – і щоб скористатися його перевагами, треба переосмислювати саме цінність знань і самодостатність вчителя як джерела інформації».

Шановні читачі!
До інформаційно-методичного збірника «Формування творчої особистості в процесі вивчення математики» увійшли науково - методичні статті, розробки нестандартних уроків, позакласних заходів, програми спецкурсів та факультативів, матеріали по підготовці учнів до участі в Всеукраїнських учнівських олімпіадах, які сприяють розвитку творчого потенціалу школярів. Сподіваємось, що матеріали збірника стануть вам у нагоді та сприятимуть розвитку вашої самоосвіти.

Шановні читачі!
Матеріали, подані у збірнику, мають на меті допомогти практичним психологам, соціальним педагогам в організації та проведенні роботи з профілактики дезадаптації учнів 5 класів. У даному посібнику містяться теоретичний та практичний матеріал, розробки психологічних занять з досвіду роботи фахівців психологічної служби Тростянецького району.

План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz