П`ятниця, 26.04.2024, 19:14
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Серпень » 22 » Громадські слухання. Відкрито і прозоро про проблеми освіти.
14:45
Громадські слухання. Відкрито і прозоро про проблеми освіти.

Для обговорення нагальних проблем освіти зібралися представники влади – Голова Тростянецької РДА Олександр Комилик, його перший заступник Юрій Підопригора, керівники шкільних батьківських і педагогічних колективів, профспілкові лідери навчальних закладів та голова Сумського відділення Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Влад Ломов. Зібрання відбулося 22 серпня 2014 року у конференцзалі відділу освіти та мало формат громадських слухань.

Очільник районного відділу освіти Павло Роженко розповів про перспективи розвитку галузі на найближчі роки. У виступі прозвучали питання готовності закладів освіти до нового навчального року, підвіз учнів шкільними автобусами, економне використання газової енергії для обігріву шкільних приміщень, перехід до альтернативних видів опалення, відкриття і функціонування груп продовженого дня, якісне навчання і виховання учнів та ін.

Активно долучилися до обговорення представники батьківських колективів. Вони висловили бажання, щоб їх діти навчалися у теплих приміщеннях, щоб не закривалися школи, щоб учні залучалися до позашкільної освіти та розвивали свої таланти. Ще батьки привітали новопризначеного керівника з посадою. Побажали здоров’я, творчості, а головне тримати високий рівень освіти на усіх рівнях.

Багато виступаючих було серед директорського корпусу. Доля малокомплектної, сільської школи, підвіз учнів, кошти на утримання… Ці і багато інших питань хвилюють керівників шкіл. Директор Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Олена Дмитриченко подякувала начальника відділу освіти Павла Роженка за залучення освітніх закладів до участі у творчому заході «Битва хорів» та висловила сподівання, що конкурс житиме і далі.

Подібні заходи за участі громадськості продовжуватимуться, визначено ініціативну групу по створенню Громадської ради при відділі освіти Тростянецької районної державної адміністрації – органу, який забезпечить прозорість у роботі та прийнятті управлінських рішень. Протягом наступного тижня буде обрано членів та голову ради.

Завершуючи зібрання, присутні висловили слова вдячності голові Тростянецької районної державної адміністрації Олександру Комлику за підтримку освітянської галузі та за призначення на посаду начальника відділу освіти Павла Роженка. Тростянецька педагогічна і батьківська спільнота впевнена, що галузь освіти буде розвиватися стабільно і впевнено.

С.М. Гончаренко,
методист з навчальних дисциплін КЗ ТРР «Районний методичний центр»

Переглядів: 709 | Додав: Methodist | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)