П`ятниця, 26.04.2024, 03:30
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Жовтень » 23 » Інтелектуали! До бою!!!
14:11
Інтелектуали! До бою!!!

Пам'ятай: усі ми разом розумніші, ніж кожен із нас.
Гордон Драйден.

Креативність — це здатність адаптивно реагувати на потребу нових підходів і продуктів, породжувати незвичайні ідеї, відхилятися від традиційних схем мислення, швидко вирішувати проблемні ситуації.

22 жовтня 2014 року таку здатність творчо підходити до вирішення проблемних питань продемонстрували учні Боромлянського освітнього округу під час участі у І інтелектуальному конкурсі «Креатив-бій», який відбувся на базі Боромлянського НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Цей навчальний заклад з установленими традиціями; це освітній центр, де створені належні умови для творчості вихованців, учнів, педагогічних працівників.

У ньому панує пріоритет вільного розвитку особистості всіх учасників навчально-виховного процесу. Водночас – це відкрита педагогічна система, яка має своє обличчя, сприймає нові ідеї, виробляє свої ініціативи, має змогу надавати додаткові можливості для задоволення освітніх потреб та виховувати конкурентноспроможну особистість.

Адміністрацією навчального закладу до участі у І інтелектуальному конкурсі «Креатив-бій» були запрошені команди Боромлянського НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів ДНЗ, Гребениківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Жигайлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Новгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів у складі від 3 до 5 учасників.

Кожен з навчальних закладів обрав назву команди, спікера та капітана. Зокрема, Боромлянський НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів ДНЗ – команда «Вікторія», Гребениківська ЗОШ І-ІІІ ступенів – команда «УКМ» (українська креативна молодь), Жигайлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – команда «КМП» (креативні, молоді і перспективні), Новгородська ЗОШ І-ІІІ ступенів – команда «Євродіти».

В ході конкурсу учасники розв’язували цікаві інтелектуальні задачі з проблемними запитаннями, а потім спікери представляли результати своєї діяльності. Кожна команда мала можливість поставити запитання суперникам під час їхнього виступу.

Всі команди проявили себе активними, цілеспрямованими, здатними до пошуку нових ідей; продемонстрували присутнім свій інтелектуальний розвиток, вміння вирішувати проблемні ситуації та здатність адаптуватися в незвичному для них середовищі.

За підсумками журі перемогу в І інтелектуальному конкурсі «Креатив-бій» одержала команда «КМП» Жигайлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів з результатом 86 балів. Також, команда «Вікторія» Боромлянського НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів ДНЗ – 85,75 бала, команда «УКМ» Гребениківської ЗОШ І-ІІІ ступенів – 80,75 бала, команда «Євродіти» Новгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів – 84,75 бала.

Звання «Найкращий спікер» одержав Скороход Андрій, учасник команди «КМП» Жигайлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

У номінації «Найкращий капітан» була відзначена Гончаренко Наталія, учасниця команди «УКМ» Гребениківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Директор Боромлянського НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів ДНЗ Білоус Світлана Миколаївна подякувала учням за участь та вручила грамоти переможцям.

Цей інтелектуальний конкурс був спрямований на те, щоб кожен учень зміг відчути впевненість у собі, навчитися креативно мислити та співпрацювати з іншими, аналізувати й робити висновки; проявити самосвідомість та відстоювати свою позицію.

Дуже приємно відзначити, що адміністрація Боромлянського НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів ДНЗ приділяє багато уваги всебічному розвитку особистості учня.

Серед шляхів розвитку творчих, інтелектуальних здібностей, пізнавальної активності, самостійності, самореалізації дітей необхідним є використання в роботі з учнями різноманітних завдань – навчальних, розвивальних, пізнавальних, інтелектуальних, нестандартних, творчих.

Саме така робота була проведена організаторами І інтелектуального конкурсу «Креатив-бій» для навчальних закладів Боромлянського освітнього округу.

Яценко Галина Вікторівна,
методист з позашкільної, позакласної та виховної роботи
КЗ ТРР «Районний методичний центр»


Переглядів: 728 | Додав: Methodist | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)