П`ятниця, 19.04.2024, 21:16
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2011 » Грудень » 2 » Краще профілактика ніж правопорушення
11:00
Краще профілактика ніж правопорушення

16 листопада 2011 року на базі відділу освіти Тростянецької районної державної адміністрації відбулася розширена нарада керівників освітніх установ, служби у справах дітей, РЦССМ у присутності голови Тростянецької районної державної адміністрації О.М. Новохатського та його заступника П.П.Роженка. Головним питанням наради була співпраця між навчальними закладами та відповідними службами району з питань профілактики правопорушень , наркоманії, дитячої бездоглядності.

Начальник служби у справах дітей Н.В.Воробйова та в.о.начальника РЦССМ – Ганжаленко Т.В., ознайомили присутніх з результатами проведення спільних рейдів відвідувань сімей, які потрапили в складні життєві обставини, зазначивши, що в районі ведеться системна робота з сім’ями, які потрапили в складні життєві обставини, з батьками ведеться профілактична робота, надаються консультативні послуги щодо влаштування на роботу, оформлення необхідних документів для отримання субсидій, постановки на облік до центру зайнятості, тимчасового влаштування дітей до центру реабілітації, інтернатних закладів. Працівники служб зупинились також на співпраці навчальних закладів та службами, про своєчасне інформування про дітей, які потрапили в складні життєві обставини, адже з початку навчального року 26 сімей було поставлено на облік, в результаті спільної роботи з цими сім’ями слід відзначити, що в 14 відбулися зміни на краще, батьки стали менше зловживати спиртними напоями, навели лад у будинках, стали приділяти більше уваги дітям.

Методист з психологічної служби Синявіна Т.М. звернула увагу присутніх на роботу соціальних педагогів із сім’ями, які потрапили у складні життєві обставини,зазначивши при цьому що основними задачами діяльності соціального педагога освітнього закладу є соціальний захист прав дітей, створення сприятливих умов для розвитку дитини, налагодження зв’язків і партнерських відносин між сім’єю та освітнім закладом. Специфіка професійної діяльності соціальних педагогів полягає в тому, що вони покликані надавати допомогу тим, чиї фізичні чи моральні ресурси не достатні, можливості – маленькі, а здібності самостійно вирішити свої труднощі незадовільні. Тому перша за все соціальний педагог повинен бути компетентним у всіх аспектах своєї діяльності, а тому повинен мати відповідну освіту . Також одним із напрямків підвищення ефективності роботи соціальних педагогів є організація та проведення методичної роботи. Так, був організований та проведений "круглий стіл” з методистом обласного центру практичної психології та соціальної роботи. На даній зустрічі було проаналізовано зміст роботи соціального педагога, розглянуто всі напрямки його діяльності. З початку навчального року було обстежено 80 сімей, діти у яких знаходяться під опікою та потрапили у складні життєві обставини і до того ж не один раз.

Загалом з 28 сімей, яких поставили на облік в цьому році в 14 сім’ях ситуація покращилась, у 7 – ситуація стабільно погана, але постійне відвідування сімей дає можливість забезпечувати перебування дітей в сім’ях батьків, а не в інтернатних закладах.

Побац А.Я., методист з виховної роботи відділу освіти детально зупинилась на заходах відділу освіти щодо виконання Програми правової освіти, проведенні зустрічей із працівниками правоохоронних органів, прокуратури, суду.

Підсумки даної наради підвів заступник голови Тростянецької районної державної адміністрації П.П.Роженко та начальник відділу освіти Новак Н.Л.

Переглядів: 941 | Додав: Methodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)