Субота, 20.04.2024, 08:04
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Лютий » 12 » Найбільше багатство – здоров’я
18:42
Найбільше багатство – здоров’я

У зв’язку з можливим різким зростанням захворюваності у зимовий період та навесні на гострі респіраторні захворювання та грип досить актуально постає питання обізнаності учнівської молоді у заходах профілактики таких захворювань.

Обізнаність, відношення та формування навичок – ось ключові слова щодо профілактики через систему освіти. Вона розрахована на формування в учнів навичок здорового способу життя.

Значну роль у заходах, спрямованих на профілактику захворюваннь на гострі распіраторні захворювання та грип відіграють навчальні заклади Тростянецького району, адже профілактичну роботу необхідно проводити систематично.

Метою її проведення в школі є підвищення рівня поінформованості, надання достовірної інформації, важливо акцентувати увагу на тому, щоб учні усвідомили ймовірні шляхи зараження, оскільки це дозволяє школярам визначити для себе методи запобігання захворюваності.

У навчальних закладах Тростянецького району постійно проводиться робота щодо профілактики захворювань на гострі распіраторні захворювання та грип серед школярів, наприклад, медичні працівники провели бесіди, шкільні лекції на теми: «Роль профілактичних щеплень під час поширення ГРЗ та грипу. Засоби індивідуального захисту» в Гребениківській ЗОШ І-ІІІ ст.; «Здоров’я – найдорожчий скарб» у Дернівському НВК; «ГРВІ: симптоми та профілактика. Як захистити себе від грипу» в Боромлянському НВК; «Запобігти та попередити» в Тростянецькій СШ І-ІІІ ст. № 3; «Здоров’я – найдорожчий скарб» у Кам’янській ЗОШ І-ІІІ ст.; «Профілактика застудних захворювань» у Полянському НВК; «Як вберегтися від хвороби» в Тростянецькій СШ І-ІІІ ст. № 1.

Класні керівники, вчителі-предметники провели виховні години: «Як уберегти себе від грипу» - Дернівський НВК, Станівська ЗОШ І-ІІ ст.; «Твоє здоров’я» - Тростянецька СШ І-ІІІ ст. № 5, Новгородська ЗОШ І-ІІІст; «Профілактика ГРЗ та грипу» - Гребениківська ЗОШ І-ІІІ ст., Жигайлівсько ЗОШ І-ІІІ ст., «Бережіть здоров’я змолоду», «Абетка здорового учня» - Білківський НВК, «Обережно: грип!» - Боромлянський НВК, «Грип – це вірусна інфекція» - Полянський НВК, «Подорожі країною Здоровляндією», «Профілактика простудних захворювань і здорове харчування» - Тростянецька СШ І-ІІІ ст. №1.

Проведено конкурс малюнків «Здоровими – у доросле життя» в Білківському НВК; оформлено літературні виставки «Запобігти, попередити хворобу» в Кам’янській ЗОШ І-ІІІ ст., Тростянецьких СШ І-ІІІ ст. № 5, № 3; розроблено пам’ятку для учнів та батьків з профілактики грипу та інших респіраторних захворювань, яку розміщено на санітарному бюлетені Боромлянського НВК; випущено санітарні бюлетені та оформлено куточки «ГРЗ, грип та їх профілактика» у Тростянецьких СШ І-ІІІ ст.№ 1, №2, «Здоров’я – найдорожчий скарб» у Тростянецьких СШ І-ІІІ ст.№1, № 2, Кам’янській ЗОШ І-ІІІ ст.; проведено тренінги «Що ми знаємо про грип» у Кам’янській ЗОШ І-ІІІ ст., «Захисти себе сам» у Буймерській ЗОШ І-ІІІ ст.

Педагогічні колективи навчальних закладів спільно з медичними працівниками Тростянецького району забезпечують повноцінне виконання заходів щодо профілактики захворюваннь на гострі расріраторні захворювання та грип.

А.Г.Жмурко
методист з позашкільної, 
позакласної та виховної роботи

Переглядів: 593 | Додав: Methodist | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)