Субота, 20.04.2024, 02:32
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Жовтень » 20 » Навчаючи – учусь!!!
17:00
Навчаючи – учусь!!!

Виховання — справа важка, і поліпшення його умов — один із священних обов’язків кожної людини,
бо немає нічого важливішого, як освіта самого себе і своїх ближніх.
Сократ ( давньогрецький філософ)

Педагогічна майстерня - це така форма навчання, котра створює умови для сходження кожного учасника до нового знання та нового досвіду шляхом самостійного або колективного відкриття. Саме такі умови для обміну досвідом були створені 16 жовтня 2014 року на базі Тростянецької СШ І-ІІІ ступенів № 5. З цією метою було проведено заняття № 3 районної школи педагогічної майстерності заступників директорів з виховної роботи, керівником якої є Шудрик Тетяна Миколаївна. Темою є «Гармонійний та всебічний розвиток особистості як основне завдання виховної системи загальноосвітнього навчального закладу: сучасні підходи».

Тетяна Миколаївна залюбки ділиться творчими знахідками зі своїми колегами. Цього разу вона презентувала свій досвід роботи з теми «Формування громадянської компетентності учнів в умовах сучасної школи». В рамках цієї теми учасники школи педмайстерності підготували виступ, в якому було запропоновано шляхи реалізації даної проблеми.

Зокрема: – Волошина Н.В., заступник директора з виховної роботи Тростянецької СШ І-ІІІ ступенів № 1 – «Формування громадянськості особистості через дбайливе ставлення до природи». – Таран А.В., заступник директора з виховної роботи Тростянецької СШ І-ІІІ ступенів № 2 – «Виховання громадянської компетентності школярів, як складовий чинник становлення всебічно розвиненої особистості». – Стогній В.І., заступник директорів з виховної роботи Тростянецької СШ І-ІІІ ступенів № 3 – «Використання інтерактивних виховних педагогічних технологій у загальноосвітньому навчальному закладі: виховуємо громадянина-патріота. – Влезько О.М., заступник директора з виховної роботи Тростянецької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 – «Формування громадянської компетенції учнівської молоді засобами позакласної діяльності».

З метою підведення підсумків члени районної школи педагогічної майстерності заступників директорів з виховної роботи взяли участь у засіданні круглого столу «Необхідність застосування технології формування громадянськості та патріотизму у виховній роботі». Кожен з учасників заняття висловив свою думку, свої погляди та переконання з даного питання. З виступів було зрозумілим, що допомогти школярам у важливий період їхнього соціального розвитку усвідомити патріотичні принципи — актуальне завдання школи.

В.О.Сухомлинський завжди прагнув до органічної єдності громадянських думок, почуттів і діяльності, щоб почуття, переживання знаходили свій вияв у благородних вчинках, у праці для людей, для суспільства, для Вітчизни

Особливою увагою користуються праці Василя Сухомлинського «Народження громадянина», «Як виховати справжню людину», стаття «З чого починається громадянин».

Педагогічна майстерня як форма, метод і технологія навчання виникла з метою обміну думками, знаннями, творчими знахідками між учасниками.

З приводу формування громадянськості і патріотизму у виховній роботі всі думки учасників районної школи педагогічної майстерності заступників директорів з виховної роботи об’єдналися в одну: « Результатом патріотичного виховання є становлення громадянина патріота України, готового самовіддано розбудувати її як незалежну, соціальну державу, забезпечити її національну безпеку, знати свої права та обов’язки, цивілізовано відстоювати їх, сприяти єднанню українського народу».

Яценко Галина Вікторівна,
методист з позашкільної, позакласної та виховної роботи
КЗ ТРР «Районний методичний центр»


Переглядів: 710 | Додав: Methodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)