П`ятниця, 26.04.2024, 10:49
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Лютий » 19 » Обмін досвідом учителів образотворчого мистецтва
11:36
Обмін досвідом учителів образотворчого мистецтва

Естетичне виховання - це процес формування цілісного сприйняття і розуміння прекрасного у мистецтві та дійсності, здатність до творчого самовиявлення особистості. Така здатність вимагає свідомого, цілеспрямованого, планомірного і систематичного розвитку, саме цим і займаються учителі образотворчого мистецтва навчальних закладів Тростянецького району.

14 лютого на базі Тростянецької ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 відбувся районний семінар – практикум учителів образотворчого мистецтва «Художня творчість як об’єкт естетичного виховання». Під час проведення семінару вчителі району мали можливість відвідати виставку учнівських малюнків, присвячених 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка, виховний захід у 3 класі «Т.Г.Шевченко - художник», який підготувала вчитель вищої кваліфікаційної категорії Півень Наталія Олександрівна. Під час заходу були використані можливості ІКТ, елементи інтерактивних технологій. Учасники семінару відмітили високу якість організації виховної роботи у даному напрямі.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Назаренко Наталія Володимирівна наголосила, що виховання здатності отримувати естетичну насолоду, як під час власної художньої творчості, так і під час ознайомлення з творами мистецтва, повинно набути особливого значення в комплексі завдань художньо-естетичного виховання школярів.

Зацікавило присутніх використання програм графічних редакторів Tux Paint та Paint, які використовує під час проведення уроків образотворчого мистецтва учитель вищої кваліфікаційної категорії, старший учитель Гулюк Тетяна Миколаївна. Адже через призму власного досвіду (усі учасники мали можливість протестувати дану програму) учителі засвідчили, що такі програми розвивають не шаблонне ставлення до мистецтва в образах.

Не залишилися байдужими учасники семінару до майстер-класу з виготовлення ляльки-мотанки «На щастя», який провела учениця 7 класу Столяр Анастасія (учитель вищої кваліфікаційної категорії, старший учитель Захарченко Надія Федорівна). Анастасія Столяр познайомила присутніх з історією зародження, видами та застосуванням ляльки-мотанки. Вир емоцій захопив учасників семінару під час виготовлення власноруч ляльки-мотанки «На щастя».

А.Г.Жмурко,
методист з позашкільної,
позакласної та виховної роботи

Н.В.Назаренко,
заступник директора з навчально-виховної роботи
Тростянецької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4

Переглядів: 728 | Додав: Methodist | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)