П`ятниця, 19.04.2024, 23:41
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Серпень » 29 » Районна серпнева конференція педагогічних працівників Тростянецького району 2014 року
17:36
Районна серпнева конференція педагогічних працівників Тростянецького району 2014 року

Освітяни Тростянеччини у новий 2014-2015 навчальний рік
крокують із новим очільником галузі

29 серпня 2014 року відбулася районна конференція педагогічних працівників Тростянецького району з порядком денним «Про підсумки роботи закладів освіти за 2013-2014 навчальний рік та завдання на новий 2013-2014 навчальний рік». Роботу конференції очолив новопризначений керівник відділу освіти Тростянецької районної державної адміністрації Павло Петрович Роженко. Якісна освіта і майбутнє – це ті аспекти, з позицій яких здійснено аналіз розвитку галузі за минулий навчальний рік, окреслено орієнтири на новий. Розуміючи, що сучасні тенденції розвитку України зумовлюють пріоритетний характер освіти як провідної перетворювальної ланки демократизації суспільства, освітяни Тростянеччини засвідчили високу готовність до втілення стратегічних освітніх реформ та інновацій, виконання нових завдань, у тому числі виховання духовно багатого, інтелектуально розвиненого покоління, збереження й реалізація потенціалу освіти на рівні передових країн, а також максимальне задоволення освітніх потреб та інтересів дітей, педагогів, формування та розвиток неповторної індивідуальності як найвищої соціальної цінності, громадянина незалежної держави – патріота України.

Участь у роботі районної серпневої конференції взяли близько 450 педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних закладів освіти Тростянеччини, а також голови Тростянецької районної державної адміністрації Олександр Миколайович Комлик, Тростянецької районної ради Олександр Миколайович Олійник, Тростянецької районної профспілкової організації працівників освіти і науки Валентина Олександрівна Соломахіна.

З початком нового навчального року учасників конференції привітали вихованці Палацу дітей та юнацтва, подарувавши щирі дитячі побажання, створивши атмосферу радості та добра, надії й віри у майбутнє.

Відкриваючи роботу конференції та вітаючи освітян із початком нового 2014-2015 навчального року, Павло Петрович Роженко підкреслив вагомість творчої праці освітян у подальшому розвитку освітньої галузі району, створенні умов для забезпечення рівного доступу до якісної освіти.

За традицією до педагогічного колективу району урочисто прийняли 6 молодих педагогів, випускників вищих педагогічних навчальних закладів Сумщини – вчителів української мови й літератури, математики, музичного мистецтва, початкових класів. Педагогічна громадськість висловила впевненість, що молодь піде обраним шляхом твердо і впевнено, здобудуть багато славних перемог, досягнуть вершин педагогічної майстерності, а девізом будуть мудрі слова видатного українського педагога Василя Олександровича Сухомлинського – «Серце віддаю дітям».

Доповідаючи про результати праці освітян за 2013-2014 навчальний рік, керівник галузі зупинився на низці пріоритетних питань дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, зокрема, питань кадрового та матеріально-технічного забезпечення, формування мережі навчальних закладів, модернізації змісту освіти, впровадження інноваційних процесів, утвердження ідей державно-громадського управління освітою тощо.

Серед найвагоміших досягнень освітян були висвітлені такі як:
 зростання показника охоплення дітей від 1 до 6 років сільської місцевості дошкільною освітою до 72 % (у порівнянні з попередніми роками: у 2011 р. – 61,9 %; 2012 – 64,5 %; 2013 – 68 %);
 вирішення багаторічної проблеми перевантаженості груп майже у всіх дошкільних закладах шляхом введення в дію раніше невикористовуваних приміщень (у 2011 р. на 100 місцях виховувалось 129 дітей, 2012 – 115, 2013 – 105, 2014 р. – 100);
 зміцнення матеріально-технічної бази опорних шкіл (переоснащено технічне та технологічне обладнання харчоблоків їдалень, поновлено матеріальну базу медичних кабінетів, створено сучасний кабінет хімії у Тростянецькій СШ І-ІІІ ст. № 5, придбано в рамках І етапу Національного проекту «Відкритий світ» сучасне технічне обладнання для навчальних кабінетів хімії, фізики, біології Боромлянського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ);
 створення у 2013 році рішенням сесії Тростянецької районної ради на Тростянеччині науково-методичної установи – комунального закладу «Районний методичний центр», який забезпечує якісний супровід усіх галузевих напрямків та інновацій.
 нагородження медалями 21 випускника 11-х класів: 16 – золотими «За високі досягнення у навчанні», 5 – срібними «За досягнення у навчанні»;
 перемога 20 школярів у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад із базових дисциплін (на 7 призових місць більше, ніж у попередньому році), з них 15 перемог – за учнями Тростянецької СШ І-ІІІ ст. № 5 (найрезультативнішими у підготовці учнівських команд стали учителі хімії Романенко І.І., біології та екології Тертична Г.О.);
 досягнення високих результатів у зовнішньому незалежному оцінюванні: за шкалою 190,5-195 балів – по 1 випускнику Тростянецької СШ №3 (Чеботарьова Богдана з української мови й літератури, учитель Логвиненко В.О.), Тростянецьких СШ №№ 1 та 5, Білківського НВК (Рагуліна Юлія, Березіна Ольга, Савченко Світлана з історії України, відповідно, учителі Шаповал М.В., Дущенко М.Є., Яременко В.О.), Боромлянського НВК (Дацько Світлана з біології, учитель Билинка О.М.); за шкалою 195,5-199,5 балів – Тростянецьких СШ №1 (Нужненко Любов з історії, учитель Шаповал М.В.), СШ № 5 (Біловол Дар’я з біології, учитель Тертична Г.О., Григор’єв Володимир з хімії, учитель Романенко І.І.). За підсумками проведення обласного етапу олімпіад Тростянецький район посів почесне ІІ місце (24 переможці, 55 %) серед районів Сумської області, поступившись лише Кролевецькому (41 переможець, 60%), та V місце в загальному рейтингу, поступившись м. Суми (91%), м. Шостка (70%), м. Глухів (59%), Кролевецькому р-ну (60%). 15 учителів Тростянецьких СШ І-ІІІ ст. №№ 1, 2, 3 та 5, Боромлянського НВК, що підготували переможців ІІІ етапу олімпіад у 2014-2015 навчальному році будуть отримувати доплату до посадового окладу від 10 до 40 відсотків;
 отримання статусу Стипендіата голови Сумської обласної державної адміністрації у 2014 році Бабич Ліною, вихованкою вокального ансамблю «Зорепад» КПНЗ ТРР «Палац дітей та юнацтва»;
 перемога Кальченко Максима, Сторчунів Владислава та Руслана, вихованців КПНЗ ТРР «Тростянецька ДЮСШ – Барса», у Міжнародних турнірах із боксу (тренер Гребіник О.В.);
 якісне проведення оздоровчої кампанії (мережу оздоровчих таборів Тростянецького району становили 16 пришкільних таборів, 5 таборів праці і відпочинку, 2 профільних табори на базі позашкільних установ; на організацію оздоровлення 1463 учнів (56 % від загальної кількості учнів 1-11 класів) використано 240 тис. грн. бюджетних коштів та 95 тис. грн. залучених).

Павло Петрович, аналізуючи підготовку освітніх установ до нового 2014-2015 навчального року, подякував спонсорам та меценатам за підтримку щодо розвитку матеріально-технічної бази освітніх установ, зазначивши, що значну матеріальну допомогу надали народний депутат України Остапчук В.М. та директор ЛТД «Укрзапчастини» Собко О.Є. на суму понад 100 тис. грн. для проведення робіт із облаштування внутрішнього санвузла Тростянецької ЗОШ № 4, депутат обласної ради, директор ТОВ ВТФ «Тростянецька цегла» Мірошніченко М.В. на суму 17 тис. грн. для проведення робіт із монтажу перекриття та даху приміщень санітарної кімнати Смородинського НВК.

Завершуючи свій виступ, керівник галузі зазначив, що всі позитивні напрацювання та результати стали можливими завдяки глибокому розумінню керівництвом держави, області, району необхідності оновлення освіти, а наступні кроки в розвитку галузі будуть пов’язані з посиленням ролі місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, із залученням громадян до вирішення проблемних та актуальних питань освіти.

Участь у обговоренні доповіді начальника відділу освіти Павла Петровича Роженка взяли директор Смородинського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ Олександр Вікторович Нужненко, директор комунального позашкільного навчального закладу Тростянецької районної ради «Палац дітей та юнацтва» Антоніна Сергіївна Деревянченко та голова Тростянецького районного комітету профспілки працівників освіти і науки Валентина Олександрівна Соломахіна. Виступаючі одностайно підтримали освітянські починання новопризначеного очільника галузі та акцентували увагу на питаннях співпраці керівників освітніх установ, відділу освіти та районної методичної служби щодо якісного функціонування навчальних закладів усіх типів, розвитку їх матеріально-технічної бази, професійної майстерності педагогів, здібностей та талантів дітей.

Конференція визначила пріоритетні напрями розвитку освітньої галузі Тростянецького району на 2014-2015 навчальний рік. А позитивний настрій та щирі емоції освітян засвідчили про колективну готовність крокувати впевнено та результативно, щоденно доводячи, що довіра та впевненість у освітянському потенціалі, висловлені керівниками галузі Павлом Петровичем Роженко, органів влади та місцевого самоврядування, не марні.

Волочаєва Лариса Анатоліївна,
директор КЗ ТРР «Районний методичний центр»

Переглядів: 783 | Додав: Methodist | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)