Четвер, 28.03.2024, 14:39
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Жовтень » 14 » «Учитель року – 2015» на Тростянеччині: районний тур Всеукраїнського конкурсу визначив переможців
14:48
«Учитель року – 2015» на Тростянеччині: районний тур Всеукраїнського конкурсу визначив переможців

«Учитель року» – всеукраїнський професійний конкурс для творчо працюючих педагогів.

Які ж риси притаманні творчій особистості педагога? Це, насамперед, постійний пошук оптимальних оригінальних рішень поставлених завдань, творчий стиль мислення, здатність бачити проблему, виявляти суперечності, творча фантазія, розвинена уява, прагнення досягти ефективного результату за конкретних умов праці, високий рівень загальної культури та моральної свідомості. Саме такими якостями і характеризуються педагоги, які позиціонують свій успіх професійної діяльності на районному турі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року». Протягом 20 років існування даного конкурсу участь у районному турі взяли 241 педагог, із них 62 стали переможцями. Свою історію вже має і районний тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015», який проведено у період з 6 по 9 жовтня 2014 року у 3-х номінаціях «Українська мова та література», «Хімія», «Класний керівник».

Участь у заочному етапі конкурсу взяли 15 педагогічних працівників із 13-ти загальноосвітніх навчальних закладів району, з них учителів української мови та літератури – 2, хімії – 3, класних керівників – 10. За підсумками заочного етапу до участі у очному (фінальному) були запрошені 8 конкурсантів: – у номінації «Українська мова та література»: Пасікун Оксана Іванівна (Тростянецька СШ І-ІІІ ст. № 3), Мірошниченко Лідія Василівна (Кам’янська ЗОШ І-ІІІ ст.); – у номінації «Хімія»: Мар’єнкова Світлана Євгеніївна (Тростянецька СШ І-ІІІ ст. № 1), Мачула Ніна Костянтинівна (Боромлянський НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ), Пуховська Валентина Василівна (Буймерська ЗОШ І-ІІІ ст.); – у номінації «Класний керівник»: Боброва Галина Єгорівна (Тростянецька СШ І-ІІІ ст. № 2), Трофімцова Вікторія Анатоліївна (Тростянецька СШ І-ІІІ ст. № 5),Топчій Світлана Вікторівна (Боромлянський НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ).

Конкурсний шлях – не з легких! 8-9 жовтня учасникам очних змагань у рамках конкурсної програми довелось скласти п’ять іспитів – презентувати власні педагогічні ідеї, пройти комп’ютерне психолого-педагогічне тестування, провести майстер-клас для колег у формі ділової гри «Я роблю так!», продемонструвати майстерність в організації навчально-виховного процесу (для вчителів української мови та літератури, хімії постало завдання провести урок, для класних керівників – виховну годину) і, нарешті, останній – здійснити самоаналіз проведеного конкурсного заходу. Конкурсне життя складне, сповнене тривог, хвилювань, психологічних бар’єрів, але в учасників змагань міцний характер – з дистанції не зійшов жоден. Пізніше конкурсанти будуть розповідати, що їх підтримували і члени журі, і педагоги Тростянецьких спеціалізованих шкіл І-ІІІ ст. №№ 1 та 5 – базових навчальних закладів, де проводились конкурсні заходи, і діти, яких лише на одну годину довірили учасникам конкурсу навчити «розумному, доброму, вічному».

А 10 жовтня у святково прибраній конференційній залі відділу освіти за участі голови оргкомітету районного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015», начальника відділу освіти Павла Петровича Роженка, а також голови Тростянецького районного комітету профспілок працівників освіти і науки України Валентини Олександрівни Соломахіної, членів оргкомітету та журі, усіх 15-ти конкурсантів, учасників заочного і очного етапів, відбулося підведення підсумків – нетрадиційно, за «круглим столом», де кожен учасник висловив свої враження від конкурсу, поділився поглядами на професійне майбутнє, тривогами за сучасне, накреслив перспективи розвитку особистого творчого потенціалу. Подарунком для педагогів став фотофільм, який під звуки чарівного шкільного вальсу розповів, як його головні герої, конкурсанти, змагалися за титул переможця, демонструючи свою майстерність та професіоналізм.

Після дружніх розмов за чашкою кави перейшли до оголошення результатів професійних змагань. Згідно з рішенням журі переможцями районного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015» стали: – у номінації «Українська мова та література»: Мірошниченко Лідія Василівна (Кам’янська ЗОШ І-ІІІ ст.); – у номінації «Хімія»: Мачула Ніна Костянтинівна (Боромлянський НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ); – у номінації «Класний керівник»: Боброва Галина Єгорівна (Тростянецька СШ І-ІІІ ст. № 2).

Другі сходинки посіли: – у номінації «Українська мова та література»: Пасікун Оксана Іванівна (Тростянецька СШ І-ІІІ ст. № 3); – у номінації «Хімія»: Мар’єнкова Світлана Євгеніївна (Тростянецька СШ І-ІІІ ст. № 1); – у номінації «Класний керівник»: Топчій Світлана Вікторівна (Боромлянський НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ).

А ІІІ призові місця зайняли: – у номінації «Хімія»: Пуховська Валентина Василівна (Буймерська ЗОШ І-ІІІ ст.); – у номінації «Класний керівник»: Трофімцова Вікторія Анатоліївна (Тростянецька СШ І-ІІІ ст. № 5).

Усі учасники конкурсу були нагороджені грамотами відділу освіти та грошовою винагородою у відповідності до статусу – і переможці, і призери, і учасники заочного етапу. Кімнатні квіти – такий подарунок вручено переможцям головою районного профспілкового комітету. Переможці продовжать боротьбу у змаганнях обласного рівня. Тож попереду у них відповідальний період – підготовка до обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015». Побажаємо Мірошниченко Лідії Василівні, Мачулі Ніні Костянтинівні та Бобровій Галині Єгорівні творчої наснаги, незламного духу, впевненості у своїх силах на шляху до наступних перемог!

Волочаєва Лариса Анатоліївна, директор

КЗ ТРР "Районний методичний центр",
заступник голови оргкомітету районного туру

Всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2015"

Учасники очного етапу районного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015»:

Пуховська В.В., Топчій С.В., Мірошниченко Л.В., Мар’єнкова С.Є. 

Боброва Г.Є., Пасікун О.І., Трофімцова В.А., Мачула Н.К. 

 

Переглядів: 904 | Додав: Methodist | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)