Четвер, 28.03.2024, 22:40
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Жовтень » 14 » Виховуємо патріотів нашої держави!!!
16:11
Виховуємо патріотів нашої держави!!!

Сучасна освіта характеризується широким впровадженням технологічного підходу. До найбільш ефективних належать інтерактивні технології, з допомогою яких педагог у ході спілкування з вихованцем інтерпретує життєві події, впливає на конструювання ним своїх особистісних дій, сприяє активізації діяльності вихованця, вправляє його у самоконтролі та саморегуляції.

7 жовтня 2014 року на базі Тростянецької СШ І-ІІІ ступенів № 3 відбувся районний семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи з науково-методичної проблеми «Використання інтерактивних виховних педагогічних технологій у загальноосвітньому навчальному закладі: виховуємо громадянина-патріота».

Гостинно зустріли учасників районного семінару директор закладу Лампак Л.І. та заступник з виховної роботи Стогній В.І., які презентували присутнім навчальний заклад, ознайомили з пріоритетними напрямками діяльності педагогічного колективу. Стогній Віра Іванівна ґрунтовно розкрила систему виховної роботи в школі щодо використання інтерактивних виховних педагогічних технологій: виховання громадянина-патріота. Червоною лінією виступу простежувалась проблема громадянського виховання дітей, формування в них національної самосвідомості, патріотичних поглядів і переконань, любові до Батьківщини. Питання формування громадянськості посідає надзвичайно важливе місце у навчально-виховній роботі навчального закладу, а використання ІКТ у процесі патріотичного виховання молоді розширює можливості для пошуково-дослідницької діяльності учнів.

Учасники семінару побували на відкритому виховному заході в 2-х класах, який був проведений у формі усного журналу «Віночок народних символів України». Його підготували вчителі початкових класів Трипольська Л.П. та Кошель С.І. Мета цього заходу – поглиблення й розширення знань дітей про народні символи України, виховання любові до рідного краю. Присутні із захопленням спостерігали за юними громадянами України, маленькими другокласниками, які були вбрані в український національний одяг і так зворушливо розповідали вірші про рідний край, співали українські пісні, інсценували казки та разом зі своїми досвідченими вчителями ділилися цікавинками про народні символи України.

Заступники директорів з виховної роботи відвідали і урок історії в 8-А класі з теми «Виникнення українського козацтва та Запорізької Січі», який на високому рівні провела вчитель історії Шаповал Т.В. Під час уроку діти дізналися багато цікавої інформації про Запорізьку Січ. Вчитель зазначила, що палкий український патріотизм козаків був могутнім стимулом до державотворчого і незалежного життя.

Учасники семінару переконалися в тому, що використання елементів інформаційно-комунікаційних технологій, інтерактивного навчання та критичного мислення ефективно сприяє формуванню в учнів умінь і навичок, створює атмосферу співробітництва, порозуміння і доброзичливості між учасниками навчально-виховного процесу, формує їх життєві компетентності. Кожен з педагогів усвідомив, що пріоритетним напрямком виховного процесу в школі є становлення громадянина – патріота України, готового самовіддано розбудувати її як незалежну, суверенну державу, забезпечити її національну безпеку, знати свої права та обов’язки, цивілізовано відстоювати їх, сприяти єднанню українського народу.

Підбиваючи підсумки даного заходу, учасниками районного семінару-практикуму були напрацьовані рекомендації, які в подальшому заступники директорів з виховної роботи будуть використовувати в своїй діяльності.

Яценко Галина Вікторівна, методист з позашкільної, позакласної та виховної роботи
КЗ ТРР "Районний методичний центр"

Переглядів: 840 | Додав: Methodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)