П`ятниця, 29.03.2024, 07:53
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Жовтень » 7 » ЗУСТРІЧ, ЩО ВСЕЛЯЄ ВІРУ У МАЙБУТНЄ...
16:13
ЗУСТРІЧ, ЩО ВСЕЛЯЄ ВІРУ У МАЙБУТНЄ...

000 065

Напередодні Дня працівників освіти України, 3 жовтня 2014 року, у конференційній залі відділу освіти відбулася зустріч освітян Тростянеччини,  керівників освітніх установ та їх заступників,  із українськими політиками – Лілією Гриневич та Іриною Купрейчик.

Лілія Михайлівна Гриневич – народний депутат України від фракції Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина», голова Комітету Верховної Ради з питань науки та освіти. Стала провідним лобістом нового Закону «Про вищу освіту», ухваленого Верховною Радою 1 липня 2014 р., який утверджує автономію університетів та академічну свободу викладачів і студентів, запроваджує систему забезпечення якості вищої освіти. Сьогодні Лілія Михайлівна є членом політичної партії «Народний фронт», яка створена Арсенієм Яценюком і Олександром Турчиновим у 2014 році (у списку членів партії на парламентські вибори 2014 року входить до першої десятки).

Ірина Валеріївна Купрейчик – народний депутат України від фракції Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» (від одномандатного округу №162), входить до Політради, член Комітету Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя. Сьогодні – член політичної партії «Народний фронт».

Спілкуючись із освітянами, жінки-політики висвітлили своє бачення перспектив та напрямків розвитку галузі освіти, шляхів підвищення престижності праці педагогів, їх соціального захисту,  відповідальності за результати особистої професійної діяльності. У ході обговорення проблемних питань, що виникли внаслідок реформування галузі, учасники зустрічі обмінялись думками щодо доцільності проведення для випускників 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів одночасно державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання, ймовірності запровадження незалежної атестації та ліцензування діяльності педагогів, подолання корупції в суспільстві.

Учасники зустрічі разом дійшли до висновку, що сьогодні, у складний для країни час боротьби за незалежність та її демократичний розвиток, існує нагальна потреба в удосконаленні системи виховної роботи з молоддю, в її спрямуванні на формування справжнього громадянина-патріота своєї держави, носія національних та загальнолюдських цінностей. Прикладом для молоді стануть самовідданість, патріотизм, мужність та героїзм українських воїнів, учасників антитерористичної операції  на сході України, про яких з глибокою повагою розповіла Ірина Купрейчик, закликаючи присутніх до співпраці з нею у волонтерської діяльності з підтримки воїнів-учасників АТО.

Павло Петрович Роженко, начальник відділу освіти, підняв проблемне питання щодо постійного недофінансування галузі протягом останніх років, що не дозволяє забезпечити якісний розвиток матеріально-технічної бази навчальних закладів у відповідності до сучасних потреб, а також зберегти традиції вітчизняної освіти щодо матеріальної підтримки та стимулювання праці педагогів на досягнення ними високих результатів.

Розуміючи проблеми освітян, наявність утруднень у розв’язанні актуальних галузевих питань, і Лілія Гриневич, і Ірина Купрейчик висловили подяку очільнику галузі, керівникам навчальних закладів за впевненість та віру у майбутнє, прагнення до удосконалення навчально-виховного процесу, підвищення якості освітніх послуг, а разом з тим і готовність співпрацювати з освітянами Тростянеччини на благо регіону та України.

Лілія Гриневич вручила Подяки голови Комітету Верховної Ради з питань науки та освіти за вагомий внесок у розвиток освітянської галузі Тростянецького району начальнику відділу освіти Павлу Петровичу Роженку, головному спеціалісту відділу освіти Петру Васильовичу Кузубу та директору комунального закладу Тростянецької районної ради «Районний методичний центр» Ларисі Анатоліївні Волочаєвій.

Пам’ятні сувенірні подарунки, виготовлені вихованцями гуртків декоративно-вжиткового мистецтва Тростянецького Палацу дітей та юнацтва,  вручив Павло Петрович гостям на добру згадку.

1 Стаття Зустрыч з депутатами

 

2 Стаття Зустрыч з депутатами13 Стаття ДПО 20141

Переглядів: 637 | Додав: Methodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)