Четвер, 25.04.2024, 16:26
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2013 » Листопад » 20 » «ІНТЕЛЕКТ УКРАЇНИ» – У ПЕРСПЕКТИВАХ ОСВІТИ ТРОСТЯНЕЧЧИНИ
19:07
«ІНТЕЛЕКТ УКРАЇНИ» – У ПЕРСПЕКТИВАХ ОСВІТИ ТРОСТЯНЕЧЧИНИ

Науково-педагогічний проект «Інтелект України» – це проект, спрямований на розвиток інтелектуального потенціалу дитини. Його основою є концепцію виявлення, виховання й навчання обдарованих дітей. Проект розрахований на дітей і учнівську молодь, які мають академічні здібності або академічну обдарованість. Автор освітнього проекту – доктор педагогічних наук І.В.Гавриш, який працює з командою провідних вчених Харкова (http://intellect-ukraine.org).

Протягом 2008-2012 рр. у навчальних закладах Харківщини тривала експериментальна перевірка дидактичної моделі навчання академічно здібних та обдарованих учнів початкової школи, що реалізується в межах науково-педагогічного проекту «Інтелект України», проведена апробація навчально-методичних комплектів із навчальних дисциплін початкової школи «Навчання грамоти», «Читання», «Українська мова», «Я і Україна», «Математика», «Навчаємося разом», «Еврика».

Сьогодні триває підготовча робота щодо впровадження науково-педагогічного проекту «Інтелект України», який пройшов успішно експеримент, з 2014-2015 н. р. на базі Тростянецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5. З цією метою педагоги закладу взяли участь у презентації проекту, яка відбулася на базі загальноосвітніх навчальних закладів Харківщини. Учитель початкових класів Кіяшко Олена Анатоліївна, яка безпосередньо здійснюватиме впровадження науково-педагогічного проекту, пройшла спеціальне навчання на базі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Адміністрацією та педагогами навчального закладу проведена робота щодо набору групи вихованців дошкільних навчальних закладів міста для навчання, яке триватиме протягом грудня-травня та дозволить підготувати дошкільнят до конкурсного відбору в 1-й експериментальний клас.

З метою вироблення плану щодо підготовки та впровадження проекту 15 листопада 2013 року відбулася нарада, участь у якій взяли керівники відділу освіти, молоді та спорту Лампак Л.І., Тростянецької СШ І-ІІІ ст. № 5 Свірідова О.Д., комунального закладу Тростянецької районної ради «Районний методичний центр» Волочаєва Л.А. та учитель майбутніх першокласників Олена Анатоліївна Кіяшко.

Попереду – відповідальний період. Необхідно організувати навчальний процес для дошкільників, створити необхідне освітнє середовище, яке дозволить якісно реалізувати навчальні програми та впровадити інноваційні педагогічні технології. Школі для цього потрібно сучасне технічне обладнання, а саме – плазмовий телевізор (діагональ екрану – 60) та ноутбук, загальна вартість яких становить близько 18 тис. грн.

Тож, аби забезпечити необхідні умови для цікавого навчання, очікуємо на підтримку спонсорів та батьків! Від спільних зусиль громади залежить успіх справи! А справа того варта, бо ми діємо в ім’я майбутнього!

Лариса Анатоліївна Волочаєва,
директор КЗ ТРР «Районний методичний центр»


Переглядів: 604 | Додав: Methodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)