Четвер, 09.05.2024, 14:39
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Березень » 3 » Конкурс буктрейлерів «Великому Кобзарю присвячується»
11:54
Конкурс буктрейлерів «Великому Кобзарю присвячується»

Ні для кого не є таємницею, що людство читає зараз набагато менше, ніж потрібно для розвитку культури та суспільства. Книгу замінюють кіно, Інтернет та пов’язані з ним технології. Тож не дивно, що іде постійний та невтомний пошук актуальних засобів повернення людей до читання. Одним них є буктрейлер. Буктрейлер – це коротке відео, котре створює візуальну презентацію книги. Його завдання – повідомити про книгу, зацікавити та заінтригувати потенційних читачів, створити рекламу для тих, хто надає перевагу відеорекламі.

З нагоди 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка та популяризації творчої спадщини генія українського народу Тростянецька районна центральна бібліотека організувала та провела конкурс буктрейлерів «Великому Кобзарю присвячується».

На конкурс, який проходив з 15 січня по 24 лютого 2014 року, надійшло 19 робіт. Були представлені різні ролики, але їх об’єднувало одне – бажання привернути увагу до творчості Тараса Шевченка. 25 лютого членами журі, серед яких – методисти КЗ ТРР «Районний методичний центр», бібліотечні працівники, були відібрані 3 найкращі роботи. При цьому враховувались такі критерії: оригінальність ідеї, інформаційна наповнюваність роботи, загальне сприйняття, художній рівень твору, якість виконання ролика.

26 лютого в Тростянецькій районній бібліотеці відбулася урочиста церемонія нагородження. На захід були запрошені учасники конкурсу, партнери, члени журі. Директор КЗ «Тростянецької районної централізованої бібліотечної система» Л.М.Єфремова та методист з бібліотечних фондів КЗ ТРР «Районний методичний центр» Т.М. Михайленко подякували усім учням за участь у конкурсі. Гостей вітали виконавці дитячої музичної школи, які виконували безсмертні твори Тараса Шевченка.

Переможцями конкурсу буктрейлерів стали:
І місце – Прядка Максим, учень СШ №5, створив буктрейлер на книгу Тараса Шевченка «Кобзар». Ця робота відповідає усім критеріям, вирізняється художнім рівнем виконання, логічним завершенням.
ІІ місце – Нужненко Єгор, учень 8 класу Смородинського НВК представив на конкурс буктрейлер за твором Тараса Шевченка «Тополя». Ця робота вирізняється оригінальністю ідеї, використані фрагменти мультиплікаціі. Родзинкою його роботи є використання власного відео.
ІІІ місце – Мачула Євген, учень 10 класу Боромлянського НВК створив буктрейлер за твором Тараса Шевченка «Причинна». У цій роботі вдало підібрані слайди, музика, текст, який спонукає до прочитання твору.

Були відзначені роботи Великород Дарини, учениці 10 класу Тростянецької СШ №1 – до ролика «Думи мої, думи мої…» у номінації «Кращий відеомонтаж» та Хілько Дар'ї, учениці 9 класу Тростянецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 - за «Вдалий сучасний супровід» буктрейлера «Думи мої, думи мої…».

Приз глядацьких симпатій отримала Бова Катерина, учениця Тростянецької СШ №2 за буктрейлер «Геній українського народу».

Переможців нагородили грамотами, цінними подарунками. Усі учасники отримали солодощі. Конкурс пройшов за підтримки районного відділу освіти, шкіл району, ПДтаЮ, Тростянецької шоколадної фабрики «Україна», благодійного фонду «Тростянеччина – рідний край».

Цей захід розкрив багатогранність поезії Кобзаря, урочисту велич його творів. Шевченкове слово справді живе в серці кожного українця!

Т.М. Михайленко,
методист з бібліотечних фондів КЗ ТРР «Районний методичний центр»

1
Переглядів: 946 | Додав: Methodist | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)