Субота, 20.04.2024, 01:58
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Вересень » 16 » Плануємо методичну та виховну роботу на 2014-2015 навчальний рік: управлінський аспект
10:42
Плануємо методичну та виховну роботу на 2014-2015 навчальний рік: управлінський аспект

Той, хто причетний до управління, переосмислює свої світоглядні засади, на яких ґрунтується його практична діяльність. Управління стає особистісно орієнтованим, людиноцентристським. Для сучасної школи потрібні педагоги, які шукають і знаходять найбільш ефективні шляхи і засоби вирішення завдань навчання, виховання і розвитку учнів. Вирішення цих завдань потребує удосконалення всіх ділянок методичної роботи, створення умов для самореалізації та саморозвитку педагогів. Завдання підтримки компетентності педагогічних кадрів вирішується через систему методичної роботи. Сьогодні реальний рівень розвитку методичної роботи у школі є одним із найважливіших критеріїв оцінки її діяльності. Тому актуальність ефективного управління методичною роботою на рівні закладу є незаперечною.

11 вересня 2014 року на базі комунального закладу Тростянецької районної ради «Районний методичний центр» відбулася районна інструктивно-методична нарада заступників директорів з навчально-виховної та виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів Тростянецького району з порядком денним:

  1. Особливості організації навчально-виховного процесу та методичної роботи у 2014-2015 навчальному році.
  2. Організація роботи з атестації педагогічних працівників.
  3. Перехід на новий навчальний рік у програмі «Курс: Школа».

Участь у нараді взяли начальник відділу освіти Павло Петрович Роженко, головний спеціаліст відділу освіти Петро Васильович Кузуб, працівники комунального закладу Тростянецької районної ради «Районний методичний центр».

Павло Петрович Роженко, розпочинаючи нараду, звернув увагу її учасників на необхідність підвищення рівня освітніх послуг, які надаються дошкільними, загальноосвітніми та позашкільними навчальними закладами Тростянецького району, наголосив на потребі ґрунтовного аналізу педагогічними колективами рейтингових позицій освітніх установ із реалізації пріоритетних галузевих питань за підсумками 2013-2014 н. р., визначенні напрямків роботи та завдань щодо забезпечення підвищення результативності діяльності навчальних установ із проблемних та пріоритетних питань освіти. Очільник повідомив, що з 15 вересня у навчальних закладах району відбудуться зустрічі із головою Тростянецької районної державної адміністрації Олександром Миколайовичем Комликом з метою  проведення конструктивного спілкування з проблемних та актуальних питань реалізації державної політики у галузі освіти.

З питань організації методичної роботи у 2014-2015 н. р. мала слово директор КЗ ТРР «Районний методичний центр» Лариса Анатоліївна Волочаєва – учасниками наради був опрацьований відповідний наказ відділу освіти, який визначає зміст, завдання та структуру методичної роботи,  затверджує календарно-тематичний план проведення районних (обласних на базі району) методичних заходів, склад слухачів районних шкіл підвищення професійної майстерності педагогів та інших групових форм методичної роботи з педагогічними працівниками Тростянеччини.  Забезпечити створення якісного навчально-методичного середовища навчального закладу через раціональний підхід до визначення структури методичної роботи та керівників методичних підрозділів, добір актуальної науково-методичної тематики заходів, впровадження ефективних традиційних та інноваційних форм роботи з підвищення професійної майстерності педагогів, активну співпрацю з районною методичною службою – таке завдання було поставлено перед відповідальними за організацію методичною роботи особами на рівні навчальних закладів.

Не оминуло уваги доповідача і питання проведення районного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015», який відбудеться у номінаціях «Українська мова та література», «Правознавство», «Хімія», «Образотворче мистецтво» та «Класний керівник». Адже даний професійний конкурс, який проводиться з метою виявлення та підтримки творчо працюючих учителів, забезпечення їх професійного зростання та популяризації кращих педагогічних здобутків, потребує висококомпетентного конкурсанта – педагога-професіонала із ґрунтовним досвідом  організації сучасного інноваційного навчально-виховного процесу на засадах особистісно, компетентнісно та діяльнісно орієнтованих підходів. Тож попереду триватиме напружена праця і конкурсантів, і керівників навчальних закладів, і методистів щодо супроводу майбутніх конкурсантів у підготовці до професійних змагань.

Протягом наради були розглянуті і питання щодо організації:

  • атестації педагогічних працівників (Мандрико С.М., методист з кадрових питань та управлінської діяльності КЗ ТРР РМЦ);
  • дошкільної (Касьяненко С.І., заступник директора з науково-методичної роботи КЗ ТРР РМЦ) та початкової (Панічева Я.В., методист з початкової освіти КЗ ТРР РМЦ) освіти;
  • роботи з обдарованими дітьми та викладання навчальних предметів у 5-11 класах у 2014-2015 н. р. (Дудка І.С., методист з навчальних предметів КЗ ТРР РМЦ);
  • виховної роботи та посилення національно-патріотичного характеру навчання та виховання (Яценко Г.В., методист з позашкільної, позакласної та виховної роботи КЗ ТРР РМЦ);
  • викладання курсу «Основи здоров’я» та діяльності методичних служб щодо створення регіонального інформаційного середовища для вчителів природничих дисциплін (Разбєйко Л.В., методист з навчальних дисциплін КЗ ТРР РМЦ);
  • фізичного виховання школярів (Гапон В.М., методист з навчальних предметів КЗ ТРР РМЦ);
  • а також здійснення переходу на новий навчальний рік у програмі «Курс: Школа» (Кузуб П.В., головний спеціаліст відділу освіти, Хомюк С.С., методист з інформаційно-комунікаційних технологій КЗ ТРР РМЦ).

Попереду – складний навчальний рік, рік копіткої праці – і управлінців, і педагогів. Тож йдемо у новий навчальний рік впевнено та відповідально, крок за кроком. Адже нам, освітянам, довірили майбутнє країни!

Посилання:

  1. Наказ відділу освіти «Про організацію та структуру методичної роботи у 2014-2015 н. р.» від 09.09.2014 р. № 366-ОД.
  2. Рекомендації районної інструктивно-методичної наради заступників директорів з навчально-виховної та виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів Тростянецького району від 11.09.2014 р.
  3. Методичні рекомендації щодо підготовки та проведення атестації педагогічних працівників
Переглядів: 809 | Додав: Methodist | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)