П`ятниця, 29.03.2024, 14:44
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Травень » 20 » Районна школа педагогічної майстерності вчителів історії
17:30
Районна школа педагогічної майстерності вчителів історії

Генії не падають з неба,
вони повинні мати можливість
отримувати освіту й умови для розвитку.
А.Бебель

Епоха, що настала, - епоха змін, інновацій, епоха інтелекту, - диктує свої умови життя, висуває нові вимоги до людини. Якісно нові зміни в суспільстві переконують, що найбільшою цінністю є неповторна людська особистість з її нахилами,уподобаннями, обдаруваннями.

Обдаровані діти – майбутній цвіт нації, гордість і честь України, її світовий авторитет, а тому перед кожним педагогічним колективом стоїть завдання, спрямоване на забезпечення формування інтелектуального потенціалу особистості шляхом створення оптимальних умов для всебічно обдарованої молоді.

Таким чином, районна школа педагогічної майстерності вчителів історії працює над темою «Компетентнісно орієнтований підхід в організації роботи з обдарованими учнями».

15 травня 2014 року на базі Тростянецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 пройшло чергове засідання районної школи педагогічної майстерності, керівником якої є Герасимовська Ніна Володимирівна, учитель історії та правознавства даного закладу.

Ніна Володимирівна - досвідчений і високопрофесійний учитель, майстер педагогічної справи. Має вищу кваліфікаційну категорію, педагогічне звання «учитель - методист». За високі досягнення в навчально-виховному процесі була нагороджена грамотами управління освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, Міністерства освіти і науки України. У 1994 році нагороджена нагрудним знаком «Відмінник освіти України», а у 2007 році педагогу присвоєно Почесне звання «Заслужений вчитель України».

Ніна Володимирівна – творча особистість. Вона успішно працює в класах з суспільно-гуманітарним профілем. Учителі районної школи педагогічної майстерності пересвідчилися в тім, що педагог має сформований індивідуальний стиль діяльності, спрямований на розвиток та реалізацію творчих здібностей учнів. Її уроки є зразком гармонійного поєднання традиційних і нетрадиційних методів навчання. Завдяки активному впровадженню педагогічних технологій: навчання як дослідження, формування творчої особистості, особистісно орієнтовану, проектну та інформаційно-комунікаційні, Ніна Володимирівна забезпечує високу результативність навчального процесу. Її учні є постійними переможцями районних, обласних та учасниками Всеукраїнських олімпіад із правознавства. Маючи значний педагогічний досвід, учитель очолює шкільну творчу групу по роботі з обдарованими учнями, ділиться своїм досвідом із колегами району, області.

Під час засідання РШПМ Ніна Володимирівна провела відкритий урок правознавства в 9 класі з теми «Кримінальна відповідальність та кримінальне покарання». Учитель використала активні форми навчальної діяльності: групову, дискусію, проблемне навчання. Вона значну увагу приділяє індивідуально-диференційованому підходу на уроці, одному з напрямків роботи з обдарованими дітьми, використовує мультимедійний супровід. Учитель та її учні складають презентації, які дозволяють створити інформаційну підтримку при підготовці та проведенні уроків.

Учасники школи педагогічної майстерності обмінялися досвідом роботи з обдарованими учнями та думками щодо ефективності використання у своїй роботі інформаційних технологій.

Заключне слово мала Віра Іванівна Громова, заступник директора школи з навчально-виховної роботи, яка зазначила, що використання у своїй роботі інформаційних технологій створює сприятливі умови для активної участі учнів в навчальному процесі, завдяки яким активізується пізнавальна діяльність школярів. Педагогам необхідно об’єктивно дивитися на нові технології, виявляти позитивні і негативні сторони, використовувати їх потенціал з користю для учнів.

У будь-якій роботі головну роль відіграє мотивація. Для того, щоб працювати з талановитою молоддю, потрібно багато працювати над собою, тобто постійно удосконалюватися. Якщо всі ми будемо щиро зацікавлені в успіхах дитини, то разом працюватимемо на результат – підвищення якості освіти.

Мандрико С.М., методист з кадрових питань
та управлінської діяльності
КЗ ТРР «Районний методичний центр»

Переглядів: 621 | Додав: Methodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)