П`ятниця, 26.04.2024, 11:47
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2013 » Листопад » 27 » Районний форум-нарада
16:12
Районний форум-нарада


21 листопада 2013 року в конференційній залі відділу освіти, молоді та спорту Тростянецької районної державної адміністрації відбувся районний форум-нарада «Перші результати забезпечення в регіоні збереження та розширення мережі позашкільних навчальних закладів на виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича «Діти – майбутнє України».

У роботі форуму взяли участь голова Тростянецької районної держаної адміністрації Е.В.Холодов, перший заступник голови Тростянецької районної держаної адміністрації П.П.Роженко, керівники навчальних закладів району.

Зі вступним словом перед присутніми виступив виконуючий обов’язки начальника відділу освіти, молоді та спорту Тростянецької районної державної адміністрації П.В.Кузуб, який відмітив, що на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України» у Тростянецькому районі створюються належні умови для всебічного розвитку дітей. Важливою складовою гармонійного виховання школярів є позашкільна освіта, адже її основні завдання – це підготовка до активної професійної та громадської діяльності, підтримка у реалізації природних здібностей та обдарувань учнів, їх самовизначенні у житті. Саме тому охоплення максимальної кількості дітей різними формами позашкільної освіти є одним із пріоритетів державної політики, а 2013-й рік проголошено Роком дитячої творчості.

На території Тростянецького освітнього округу діють позашкільні навчальні заклади: ПДтаЮ, ДЮСШ, спортивний клуб «Надія», дитяча музична школа Забезпечення якісною і доступною дошкільною освітою, виховання компетентної особистості є пріоритетом у діяльності освітян Тростянеччини.

П.В.Кузуб відмітив, що за рівнем охоплення молоді позашкільною освітою Тростянеччина впевнено посідає перші місця на обласному рівні – близько 87,1% відсоток. На сьогодні у гуртках і творчих об’єднаннях ПДтаЮ навчається понад 2785(754 по селу, 2031 по місту) дітей. Відмічається значна зацікавленість учнів до занять у гуртках художнього виховання, де здобувають позашкільну освіту близько 758 вихованців. Традиційно популярними є гуртки декоративно-прикладного напряму, у них навчається близько 655 гуртківців, спортивно-масової роботи – 606 гуртківців, відділ технічної творчості – 586 гуртківців, школа раннього розвитку дитини «Паросток» -180 дітей, 696 учнів (165 у сільській місцевості 531 у місті) відвідує дитячо-юнацьку спортивну школу, 104 чол. відвідують спортивний клуб «Надія», 180 учнів налічує музична школа. Створюються оптимальні умови для надання позашкільної освіти дітям та учнівській молоді з сільської місцевості.

У районі проводиться послідовна робота щодо розширення мережі дитячих творчих об’єднань, покращення їх матеріально-технічної бази. З цією метою реалізується інноваційний соціально-педагогічний проект – пересувний позашкільний навчальний заклад, за період діяльності якого різними формами навчально-творчої діяльності охоплено близько 700 школярів сільських шкіл. Відпрацьовується система підтримки творчо обдарованої учнівської молоді шляхом систематичного проведення конкурсних та освітніх заходів для дітей і підлітків. З цією метою щороку в районі проводяться масові заходи з учнівською молоддю, до участі в яких залучаються діти і підлітки. П.В.Кузуб звернув увагу присутніх на здійсненні послідовної роботи щодо вдосконалення системи кадрового забезпечення позашкільних навчальних закладів.

Організовано діяльність районних методичних об’єднань педагогічних працівників за основними напрямами позашкільної освіти. З метою підвищення професійного рівня педагогів щороку проводяться методико-педагогічні заходи (засідання у форматі «круглих столів», семінарів-практикумів, тренінгів) для різних категорій педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів.

Позашкільна освіта як рівноправний інститут у загальній системі освіти, забезпечує здобуття дітьми та учнівською молоддю науково-обґрунтованої системи додаткових знань, створює умови для їх духовного, творчого, інтелектуального, фізичного розвитку, сприяє соціальній адаптації та самореалізації в суспільстві.

На форум-нараді виступили керівники навчальних закладів району: директори Тростянецьких спеціалізованих шкіл №1, №2, №3, №5, загальноосвітньої - №4, Боромлянського, Білківського, Кам’янського, Смородинського НВК, Буймерської, Станівської, Гребениківської, Новгородської ЗОШ, які у своїх виступах охарактеризували роботу педагогічних колективів навчальних закладів у позашкільній роботі з учнівською молоддю .

Деревянченко А.С., директор КЗ ТРР «Палац дітей та юнацтва» у своєму виступі відмітила, що заклад налічує 211 груп, у яких навчаються 2785 гуртківців, що становить 87,1% від загальної кількості дітей шкільного віку в районі. Гуртки працюють як в ПД та Ю, так і на базі всіх міських шкіл, шести сільських, районного будинку культури, стадіону ім. В.Куца, спортивної зали районної ради.

Колодяжна М.В., заступник директора з виховної роботи КЗ ТРР «Дитяча музична школа» відмітила, що музичною освітою в Тростянецькому районі охоплені 180 учнів як міста, так і села. У школі навчається 180 учнів.

Черкашин В.В., директор спортивного клубу «Надія», у своєму виступі відмітив, що заняттями спортом охоплені 104 учні.

Підбиваючи підсумки форуму-наради, Голова Тростянецької районної держаної адміністрації Е.В.Холодов відзначив, що сьогоднішня конструктивна розмова між керівниками позашкільних установ, навчально-виховних закладів і керівництвом району про здобутки і проблеми позашкілля, дасть можливість вийти Тростянецькому позашкіллю на якісно новий рівень розвитку та максимально відповідатиме запитам молоді.

На нараді були дані доручення керівникам навчальних закладів району з усунення прогалин у роботі по збереженню та розширенню мережі позашкільних закладів, згідно соціальних ініціатив Президента України В.Януковича «Діти – майбутнє України».

Переглядів: 714 | Додав: Methodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)