Четвер, 09.05.2024, 16:23
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Березень » 6 » Районний семінар-практикум учителів математики
17:28
Районний семінар-практикум учителів математики

Математику вже тому вчити потрібно,
що вона розум до порядку приводить

М.В.Ломоносов

Під таким гаслом 26 лютого 2014 року на базі Тростянецької СШ І-ІІІ ступенів № 2 відбувся районний семінар -практикум учителів математики з теми «Формування високоморальних якостей особистості методами контролю на уроках математики». Участь у семінарі взяли 12 педагогів із 11 загальноосвітніх закладів району. На жаль не було представників від Буймерської, Гребениківської, Жигайлівської ЗОШ та Полянського, Дернівського, Люджанського НВК.

Гостинно зустріли та презентували навчальний заклад Бурлака С.М., директор Тростянецької СШ № 2, Громова В.І., заступник директора з навчально-виховної роботи та Батуринець Л.К., керівник районного методичного об’єднання вчителів математики.

Учитель математики Нарожна Тетяна Миколаївна запропонувала учасникам семінару відвідати відкритий урок у 11-Б класі з теми «Об’єм многогранників та тіл обертання». Урок тісно переплітався з тематикою семінару, бо одним з найважливіших елементів навчального процесу є контроль. Завдяки йому вчитель реалізовував та утворював зворотній зв'язок у навчанні, що дозволяв оперативно регулювати і коригувати діяльність учнів. Тетяна Миколаївна уміло показала, що за допомогою контролю можна виконати всі основні функції, які характерні для навчального процесу: освітню, виховну, розвиваючу. Навчальний вплив контролю вона забезпечила, залучивши всіх учнів до аналізу відповідей своїх товаришів. Учитель рекомендував робити поправки і доповнення. Тому в процесі опитування всі школярі систематизували, повторювали, закріплювали пройдену тему. Виховний вплив контролю проявлявся в його стимулюючому впливі на учнів, у формуванні почуття відповідальності, обов'язку, дисциплінованості. Розвиваючий вплив проявлявся у формуванні стійкої уваги, пам'яті, прийомів самоконтролю. Перевірка знань здійснювалася диференційовано: підбиралися завдання різного ступеня складності, надавалася індивідуальна допомога при виконанні одних і тих же завдань. Під час уроку учні розв’язали велику кількість задач.

Семінар продовжився переглядом позакласного заходу «Подорож країною Математики», по якій із задоволенням мандрували учасники семінару та учні 6-Б класу, в супроводі вчителя математики Нарожної Т.М. Команди «Архімеди», «Конуси» та «Шестикутники» зупинялися на станціях: «Кмітлива», «Пізнайко», «Художня», «Ігрова», де їх чикали різноманітні та цікаві завдання. Учням сподобався захід, про що свідчили їх посмішки та сяючі очі.

Під керівництвом Батуринець Л.К. пройшло обговорення відкритого уроку та позакласного заходу. Колеги поділилися враженнями від проведених заходів, висловили Тетяні Миколаївні свої побажання та поради. На засіданні круглого столу математики району переглянули портфоліо досягнень сучасного педагога: Воробйової С.В. (Тростянецька СШ № 3), Гончаренко Т.А. (Гребениківська ЗОШ), Костири Н.Ф. (Білківський НВК). Слід відзначити високий рівень підготовки та представлення портфоліо Воробйовою Світланою Володимирівною.

Подяка керівництву та вчителям математики Тростянецької СШ І-ІІІ ступенів № 2 за якісну підготовку та високий рівень проведення районного семінару.

Дудка І.С.,
методист з навчальних дисциплін
КЗ ТРР «Районний методичний центр»

Переглядів: 545 | Додав: Methodist | Рейтинг: 2.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)