Вівторок, 23.04.2024, 12:23
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2014 » Вересень » 3 » УКРАЇНА – ЄДИНА КРАЇНА!
15:08
УКРАЇНА – ЄДИНА КРАЇНА!

Першого вересня після святкової лінійки у 17-ти загальноосвітніх навчальних закладах Тростянецького району відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України пройшов Перший урок під єдиним гаслом «Україна – єдина країна».

***

Випускники Тростянецької CШ І-ІІІ ступенів № 2 зростають успішними учнями, відповідальними громадянами, які зможуть знайти шлях до стабільності, миру і злагоди в Україні. Таку думку висловили і керівник навчального закладу Бурлака Світлана Миколаївна, і директор комунального закладу Тростянецької районної ради «Районний методичний центр», які 1 вересня відвідали Перший урок у 11-А класі з теми «Україна – єдина країна».

Класний керівник Гулакова Тетяна Іванівна спрямувала суттєво важливий у житті випускників урок на виховання у школярів патріотичних почуттів, прагнення жити в Україні, пов’язати з нею свою долю, служити країні на шляху її становлення як суверенної і незалежної, демократичної, правової і соціальної держави, захищати її, працювати на її благо, розвиток та майбутнє. У розповіді Тетяни Іванівни гідним для наслідування прикладом стали її перші випускники – колишні учні Тростянецької середньої школи № 2, а тепер – працівники науки, культури та медицини, аграрного сектору, військовослужбовці та ін.

Про самовідданість, патріотизм, мужність і героїзм, виявлені нинішніми захисниками Батьківщини в ім’я свободи, незалежності та демократичного розвитку нашої держави, говорила з учнями Волочаєва Лариса Анатоліївна. Особиста відповідальність кожного українця за долю держави – таким був лейтмотив спілкування керівника районної методичної служби зі старшокласниками.

Хвилиною мовчання одинадцятикласники вшанування пам’ять Героїв Небесної сотні, воїнів та мирних жителів, які загинули у боротьбі за свободу, цілісність та єдність нашої держави.

Україна – єдина країна! У молитві за Україну, її єдність і цілісність, щастя та свободу її багатонаціонального народу учні та педагоги об’єдналися – рука до руки, з вірою та надією…

***

У Тростянецькій СШ I-III ступенів № 5 був створений національно-патріотичний настрій. Це прикрашені жовто-синіми стрічками класні кімнати, державна символіка України, вишиті рушники, портрети видатних українців, ілюстрації краєвидів України і Тростянеччини, елементи народної символіки. Лунали пісні про Україну. Вчителі та учні – у вишиванках. Класний керівник Бєлокопитова Лідія Василівна обрала різноманітні форми та методи роботи з урахуванням вікових та психологічних особливостей учнів для коректного, толерантного та сучасного донесення до кожного дитячого серця основних орієнтирів життя. На уроці учні 3– А класу дізналися багато нового і цікавого про героїв, котрими уславлена українська земля, про людей, від яких залежить щасливе дитинство маленьких патріотів.

Діти – майбутнє України, перед яким постає нелегке завдання – своїми знаннями, працею, здобутками підносити культуру держави, славити її високими досягненнями.

Учні були активними під час проведення виховних заходів, дискусій, усних журналів, свят-презентацій, проектів, флешмобів патріотичного спрямування та уроків-подорожей, чітко усвідомивши, що базовими рисами майбутнього мають стати висока професійність і творчість.

***

З метою формуванню національної свідомості школярів та виховання у дітей почуття гордості й любові до своєї держави, свого народу у 8 класі Білківського НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ було проведено перший урок: «Україна – єдина країна». Учнями класу були підготовлені доповіді про шлях України до побудови незалежної самостійної держави. На уроці класним керівником, Ковалівніч Ю.М., було згадано багатовікову історію українського народу, народу-великомученика, доля якого була досить лиха. Як приклад прояву мужності були згадані земляки, яких зараз мобілізовано до лав українського війська.

Протягом уроку учнями було продекламовано вірші В.Сосюри, М.Рильського, Т. Шевченка.

У 11класі Білківського НВК: ЗОШ І–ІІІ ступенів – ДНЗ проведено урок миру «Єднайтесь люди, в кого ще живе любов до рідної країни…». Клас прикрашено вишитими рушниками, квітами, символікою, плакатами. На уроці застосовано елементи рольової гри, елементи ток–шоу. Учні-історики і учні-політологи висловили свої думки з приводу українського державотворення. Діти були залучені до роздумів про значення слів «Я – українець». На уроці був присутній вчитель-пенсіонер В.Д.Жабко, який наголосив на тому, що завжди чоловіки захищали свої родини, свою Батьківщину. Тому треба плекати і розвивати свою духовність, внутрішню культуру. В.Д. Жабко прочитав учням свою поезію, присвячену Україні. На уроці прозвучали пісні «Україна – це ми», «Все буде добре».

***

У Боромлянському НВК Тростянецької районної ради Сумської області перший урок«Україна – єдина країна» став поштовхом до подальшої роботи з об’єднання учнів, педагогів, батьків довкола спільної цінності – територіальної цілісності держави, згуртованості суспільства, розв’язання проблем шляхом діалогу, пошуку загальнонаціонального консенсусу. Класні керівники намагалися донести до учнів, що наявність у громадян різних поглядів з тих чи інших питань є природнім станом громадянського суспільства. При цьому непорушними є державний суверенітет, незалежність, територіальна цілісність і демократичні засади державного устрою.

***

В Новгородській ЗОШ І-ІІІ ступенів 1 вересня 2014 року , для учнів 7-11 класів пройшов перший урок “ Україна – єдина країна” під гаслом “ Єднайтесь люди, в кого ще живе в душі любов до рідної країни.

Учні та вчителі вшанували хвилиною мовчання пам'ять співвітчизників, які принесли своє життя на вівтар боротьби за волю і єдину Україну. Учні читали вірші, присвячені героям Небесної сотні, воякам, які боронять волю і незалежність нашої держави на Сході. Слухали пісні у виконанні патріотичного гурту «Океан Ельзи».

 

 

***

Саме такі уроки виховують гордість за свій народ, шанобливу пам’ять про історичне минуле, повагу до старших; зміцнюють почуття патріотизму учнів; формують у учнів гуманний світогляд, спрямований на недопущення жахів війни; сприяють збереженню пам’яті про тяжкі випробування нашого народу.

У кожному навчальному закладі було вшановано пам'ять героїв, які загинули за цілісність та незалежність України хвилиною мовчання. 

Ми, і дорослі, і діти, повинні усвідомити, що саме завдяки незламній відданості Батьківщині наш народ зможе будувати незалежну демократичну державу і жити в мирі.


Не ділімо цю землю,
Не ділімо це небо,
Не ділімо хатини
Й сім’ї не ділімо!
Бо ми – браття, єдині
В українському слові,
В українськім корінні,
В українській любові!

 

Переглядів: 974 | Додав: Methodist | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)