Середа, 24.04.2024, 02:26
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2013 » Лютий » 15 » Всеукраїнський конкурс "Учитель року - 2013": обласний етап
11:28
Всеукраїнський конкурс "Учитель року - 2013": обласний етап

З 12 січня 2013 року у Сумах тривав обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2013», участь у якому взяли і педагоги Тростянеччини – переможці районного етапу даних педагогічних змагань:

  • Арнаутова Оксана В’ячеславівна,учитель фізики Тростянецької спеціалізованої І-ІІІ ступенів № 2 (7-е місце у очно-заочному обласному етапі);
  • Савченко Алла Вікторівна,учитель інформатики Новгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (6-е місце у очно-заочному обласному етапі);
  • Фоміна Антоніна Василівна,учитель музичного мистецтва Тростянецької спеціалізованої І-ІІІ ступенів № 5 (3-є місце у очно-заочному обласному етапі).

У випробуваннях очного обласного етапу протягом 4-7 лютого 2013 року змагалася за перемогу Фоміна Антоніна Василівна, яка за підсумками І етапу обласних змагань увійшла до п’ятірки лідерів.

За результатами обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2013» у номінації «Музичне мистецтво» Антоніна Василівна Фоміна отримала статус лауреата.

Педагогічна громадськість Тростянеччини щиро вітає всіх учасників Всеукраїнського конкурсу. Нехай не згасають Ваші, Антоніно Василівно, Оксано В’ячеславівно, Алло Вікторівно, творчий педагогічний пошук, високе натхнення, прагнення до самоствердження, любов до праці!

Петро Васильович Кузуб,
виконуючий обов’язки начальника
відділу освіти, молоді та спорту
Тростянецької райдержадміністрації

КРОКИ ДО ПЕРЕМОГИ:

  • крок перший – переможець районного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2013» у номінації «Музичне мистецтво» (листопад-грудень 2012 року);
  • крок другий – переможець очно-заочного етапу обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2012» у номінації «Музичне мистецтво» (ІІІ місце, січень 2013 року);
  • крок третій – лауреат обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2013» у номінації «Музичне мистецтво» (ІІІ місце, лютий 2013 року).

Про педагога

Фоміна Антоніна Василівна – учитель музичного мистецтва Тростянецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 Тростянецької районної ради Сумської області. Загальний педагогічний стаж – 19 років, спеціаліст ІІ кваліфікаційної категорії.

Освіта:

  1. Сумське музичне училище 1989 року, спеціальність баян, кваліфікація: викладач, керівник самодіяльного оркестру;
  2. Сумський державний педагогічний університет ім. А.С.Макаренка 2011 р. за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Музика», кваліфікація: вчитель музичного мистецтва, етики та художньої культури.

Фоміна Антоніна Василівна – наполегливий та цілеспрямований учитель, яка працює на педагогічній ниві 19 років. За період роботи зарекомендувала себе як здібний працівник, який добре володіє теоретичним матеріалом, методикою навчання та виховання учнів. Приділяє велику увагу творчому розвитку школярів. У своїй практиці широко використовує інноваційні форми та методи роботи на уроках.

Антоніна Василівна наполегливо працює, експериментує, постійно самовдосконалюється. На думку педагога, головним завданням учителя є пробудити чи розвинути в дитині творчість. Працюючи над науково-методичною проблемою «Розвиток творчих здібностей учнів шляхом впровадження комп’ютерних технологій та інтерактивних методів навчання на уроках художньо-естетичного циклу», Фоміна Антоніна Василівна виважено підходить до вибору форм і методів проведення року, використовуючи традиційні та інтерактивні методи навчання, головну увагу звертає на структуру уроку, систематичне й міцне засвоєння учнями програмового матеріалу, урізноманітнює види групової роботи. Антоніна Василівна вважає, що у розв’язанні задач творчого розвитку учнів велику користь приносять сучасні технічні засоби й новітні технології, такі, наприклад, як комп’ютер та інтерактивні методи навчання.

У практику своєї роботи педагог упроваджує нестандартні ігрові форми та методи роботи. Саме завдяки інтерактивним методам навчання дитина розвиває свій творчий потенціал, уміння реалізувати отримані музичні знання та слухацький досвід.

Фоміна Антоніна Василівна глибоко переконана, що невід’ємною частиною творчого розвитку учнів є позакласна робота, тому учитель велику увагу приділяє концертній діяльності (залучення дітей до шкільних свят, районних та обласних конкурсів), пошуковій діяльності (збирання та запис народних обрядів та традицій нашого регіону).

На базі школи, педагогом було організовано фольклорно-театральний колектив, який дає змогу учням займатися творчістю за межами навчального процесу, набувати практичних умінь та знань.

Однією з умов успішного навчання Антоніна Василівна вважає дисципліну на уроці, а вона залежить від рівня насиченості уроку, від уміння вчителя змінювати види роботи, мотивувати й стимулювати учнівські успіхи, використовувати нестандартні методи навчання.

Під час проведення уроків Антоніна Василівна використовує такі інтерактивні ігри: «Я – музикант», «Я – диригент», «Музикобол», «Три картки» та інші.

Фоміна Антоніна Василівна широко займається самоосвітньою діяльністю. Вона є керівником районного методичного об'єднання вчителів художньої культури та музичного мистецтва, а також входить до складу творчої обласної групи вчителів художньої культури.

Педагог має власні публікації. Реалізовуючи науково-методичну проблему, вчитель створила фольклорний колектив, який займається пошуковою та концертною діяльністю, вона є керівником театрального гуртка Палацу дітей та юнацтва. Антоніна Василівна розробила ряд виховних заходів із художньо-естетичного напрямку: «Пісня – душа народу» , «Тростянецькі легенди», «Від Миколая до Водохреща».

Учні школи впродовж кількох років беруть першість у районних та обласних конкурсах художньо-естетичного напрямку (2010-2011н. р. – І місце в районному конкурсі фольклорних колективів; І місце в обласному конкурсі-фестивалі фольклорних колективів «Лелеченька»; 2011-2012 н. р. – І місце в районному та ІІІ місце в обласному конкурсах театральних колективів; І премія у Всеукраїнському фестивалі сільської пісні «Боромля – 2011» та «Боромля – 2012»; 2012-2013 н. р. – І місце у районному конкурсі фольклорних колективів).

Фоміна Антоніна Василівна – різнобічно обдарована людина. Має авторитет і повагу як серед колег, так і серед учнів, батьків.

Вона є керівником районного методичного об'єднання вчителів музичного мистецтва та художньої культури, а також входить до складу обласної творчої групи вчителів художньої культури з проблеми «Використання регіонального компоненту на уроках художньої культури».

У 2011-2012 н р. педагог стала переможцем районної виставки-презентації творчих доробок (проектів) учителів «Вернісаж педагогічних ідей і знахідок», розкривши досвід реалізації особистої науково-методичної проблеми.

Досвід Антоніни Василівни було поширено під час проведення обласного семінару вчителів музичного мистецтва (2010 р.), виїзного засідання членів обласної творчої групи вчителів художньої культури загальноосвітніх навчальних закладів Сумської області (2011 р.), обласного семінару завідувачів районними методичними кабінетами з проблеми «Інформаційно-комунікаційні технології – невід’ємна складова методичної роботи з педагогами» (2012 р.).

І ось – найвагоміші досягнення у професійній діяльності Антоніни Василівни – титули переможця районного та лауреата обласного етапів Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2013», що в черговий раз засвідчує високу професійну майстерність, творчий пошук, наполегливу працю, безмежну любов до своїх вихованців.

Лариса Анатоліївна Волочаєва,
завідувач районного методичного кабінету

Альона Янівна Побац, методист з
виховної роботи районного методичного
кабінету, голова журі районного етапу
Всеукраїнського конкурсу «Учитель року –
2013» у номінації «Музичне мистецтво»

Переглядів: 1101 | Додав: Methodist | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)