П`ятниця, 29.03.2024, 03:22
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2013 » Вересень » 17 » Навчалися класні керівники 5-х класів
17:35
Навчалися класні керівники 5-х класів

2013-2014 навчальний рік є особливим для учнів п’ятих класів. Адже саме з 1 вересня в основній школі розпочалося поступове впровадження нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти й нових навчальних програм з усіх базових дисциплін.

Як показує практика, більшість дітей пе¬реживають перехід із початкової школи в основну, як важливий крок у своєму житті. Поява декількох учителів з різними вимогами, різними характера¬ми, різним стилем викладання є для них очевидним показником їхнього дорослі-шання. Мікроклімат у класному колективі, результати навчальної діяльності учнів багато в чому цілком залежать від класного керівника.

Саме про це говорили класні керівники та заступники директорів з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів району в ході проведення районного семінару-наради «Роль класного керівника в адаптації п’ятикласників до навчання в умовах упровадження нового Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти», який відбувся 17 вересня 2013 року на базі районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Тростянецької районної державної адміністрації.

Перед учасниками семінару виступила методист з виховної роботи Побац А.Я., яка розкрила питання нормативно-правового забезпечення виховного процесу в навчальному закладі та ролі класного керівника в організації виховної роботи з учнями 5 класів. Досвідом роботи щодо виховання п’ятикласників поділилась класний керівник Тростянецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 Бєлокопитова В.С.

Тренінгове заняття «Психологічна адаптація учнів 5 класу» з педагогами провела методист з психологічної служби Гончаренко С.М. Також учасникам семінару-наради було представлено методику проведення соціометрії в класному колективі.

Окрім цього, педагоги опрацювали елементи досвіду виховної системи Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №17 для подальшго їх використання у своїй роботі.

Методичні рекомендації районного семінару-наради щодо організації виховної роботи у 2013-2014 навчальному році та адаптації п’ятикласників до навчання в основній школі зорієнтують педагогічні колективи на вибір ефективного шляху в реалізації завдань нових Державних стандартів освіти.

Побац А.Я., методист з виховної роботи
районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту
Тростянецької районної державної адміністрації

Переглядів: 881 | Додав: Methodist | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)