Вівторок, 16.04.2024, 23:49
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2013 » Вересень » 26

25 вересня 2013 року в спеціалізованій школі №2 розпочала роботу районна школа молодого вчителя фізики під керівництвом Арнаутової Оксани Вячеславівни. Тема першого заняття «Організація навчально-виховного процесу на уроках фізики».

Слухачами школи стали чотири молодих учителі фізики Пивоваров С. С. (Буймерська ЗОШ), Ісаєв М.В. (Смородинський НВК), Трипольська Ю.І. (Тростянецька СШ №1), Вишник І.О. (Тростянецька СШ №1).

Керівник школи Арнаутова О.В. та методист районного методичного кабінету Новгородський М.О. разом зі слухачами опрацювали інструктивно-методичні рекомендації щодо викладання фізики у 2013-2014 навчальному році.

Слухачі отримали настанови з розробки календарно-тематичного планування з предмета, записів у класному журналі.

Особливу увагу слухачів було звернуто на дотримання правил безпеки життєдіяльності під час проведення занять у кабінеті ... Читати далі »

Переглядів: 641 | Додав: Methodist | Дата: 26.09.2013 | Коментарі (0)

Стратегічною метою розвитку освіти ХХІ ст. є виховання особистості, здатної не лише до збереження культурних цінностей і надбань, а й подальшого творення культури на засадах гуманізму, діалогічності та співтворчості. Означена тенденція знайшла відображення в основних державних документах – Державній національній програмі «Освіта (Україна ХХІ століття)», Національній доктрині розвитку освіти України, Стратегії розвитку освіти в Україні до 2021 року, Державних стандартах початкової, базової та повної загальної середньої освіти, які вказують на пріоритетність збагачення інтелектуального і духовного потенціалу людини як цілісної особистості, становлення сутнісних сил і творчого потенціалу підростаючого покоління.

Вирішення окреслених завдань потребує пошуку шляхів удосконалення педагогічного процесу в загальноосвітніх навчальних закладах, організації навчально-творчої діяльно ... Читати далі »

Переглядів: 745 | Додав: Methodist | Дата: 26.09.2013 | Коментарі (0)

«Скільки ти знаєш мов – стільки разів ти людина». Саме цим крилатим висловом можна визначити завдання вивчення другої іноземної мови з 5 класу за новим Державним стандартом базової і повної загальної середньої освіти. За пропозиціями навчальних закладів у переважній більшості освітніх установ як друга іноземна вивчається російська мова (13 шкіл із 17). Цілком прогнозованим було обрання другою іноземною саме російської мови, бо це відповідає географічному положенню району та й більшість навчальних закладів забезпечені відповідними спеціалістами. Однак аналіз кадрового складу освітніх установ засвідчив, що є ряд педагогів, які викладають російську мову, не маючи відповідної фахової підготовки. Тому з метою розвитку професійної компетентності вчителів російської мови 5-х класів була створена районна школа професійного зростання «Компетентнісний підхід у реалізації освітньої галузі «Мови і літер ... Читати далі »

Переглядів: 575 | Додав: Methodist | Дата: 26.09.2013 | Коментарі (0)

Міжнародна природознавча гра «Геліантус» проводиться з метою формування в учнів загальноосвітніх навчальних закладів цілісного уявлення про природу і наукового світогляду на основі знань з фізики, хімії, біології, географії, зацікавленості природними явищами; підвищення кваліфікації вчителів фізики, хімії, біології та географії; активізації позакласної та позашкільної роботи із зазначених вище дисциплін.

Основними завданнями Гри є:розширення та поглиблення знань з фізики, хімії, біології та географії, підтримка талановитих учнів та ініціативних учителів, розвиток мотивації учнів до вивчення фізики, хімії, біології та географії;вироблення навичок роботи з науково-популярними виданнями, розвиток читацьких компетентностей, дослідницьких та творчих умінь учнів; удосконалення роботи з обдарованою молоддю.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 14.11 ... Читати далі »

Переглядів: 936 | Додав: Methodist | Дата: 26.09.2013 | Коментарі (0)

План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)