П`ятниця, 29.03.2024, 01:17
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2013 » Вересень » 24

Інклюзивна освіта – перспектива нова,
хоч різні можливості – рівні права.
Кожна дитина – це цілий світ,
освіта, повага, рівність для всіх!

Саме під таким девізом розпочато роботу з інклюзивної освіти в 2013-2014 навчальному році. Сьогодні ідею соціалізації дітей з особливими потребами на словах підтримують більшість, проте в житті постійно спостерігається складність і неоднозначність стосунків між здоровими і хворими людьми. Це виражається в неготовності багатьох людей до тісного контакту з інвалідами і до створення ситуацій, що дозволяють людям з особливими потребами реалізувати свої можливості нарівні зі всіма. Особливою проблемою яка вимагає уваги громадськості є недолік навичок спілкування у інвалідів з однолітками та оточуючими, і це не дивно, адже самостійно ці навички не так просто розвинути. Діти з особливими освітніми потребами найбільше проблем ма ... Читати далі »

Переглядів: 1114 | Додав: Methodist | Дата: 24.09.2013 | Коментарі (0)

20 вересня 2013 року розпочала свою роботу районна школа молодого заступника директора з навчально-виховної роботи загальноосвітнього навчального закладу.

Темою першого заняття було обрано проблему організації внутрішньошкільного контролю. Молоді заступники опрацювали теоретичні аспекти питання здійснення контролю як функції управління, спрямованої на одержання інформації про стан навчально-виховного процесу та його результативність, ознайомились із видами, методами та вимогами щодо його організації.

З 2013-2013 навчального року педагогічні колективи освітніх установ Тростянеччини розпочинають роботу над новою єдиною науково-методичною проблемою «Реалізація творчого й інтелектуального потенціалу учасників навчально-виховного процесу на основі формування їх інформаційної культури та впровадження новітніх інформаційно-комунікаційних технологій». Тож, актуальним було ... Читати далі »

Переглядів: 566 | Додав: Methodist | Дата: 24.09.2013 | Коментарі (0)

19.09.2013 року на базі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся III обласний зліт медіаторів шкільних служб розв'язання конфліктів, в якому брали участь учні 10 класу Боромлянського НВК Тростянецької районної ради Сумської області Задесенець Ірина та Воловик Аліна. В цьому році він проходив під девізом «Шкільна служба медіації. Розширення можливостей». Разом із координатором впровадження медіації в навчальному закладі Коломієць Т.М. вони були активними учасниками заходу.

Під керівництвом спеціалістів Сумського центру психології Марухіної Ірини Володимирівни та Растрости Анни Борисівни учасники зльоту ділилися своїм досвідом впровадження ШСРК, обговорювали, які власні зміни відбуваються завдяки відвідування тренінгів з підготовки медіаторів, як впливає їх діяльність у навчальному закладі на оточуючих, з якими труднощами їм приходиться стикатися в своїй роботі.

Працюючи в групах, учні та координатори створювали реклами Ш ... Читати далі »

Переглядів: 641 | Додав: Methodist | Дата: 24.09.2013 | Коментарі (0)

На виконання розпорядження голови Тростянецької районної державної адміністрації від 09.09.2013 № 406-ОД «Про відзначення в районі у 2013 році Дня партизанської слави», з метою патріотичного виховання учнівської молоді протягом вересня 2013 року в навчальних закладах району проведені відкриті уроки, виховні години, зустрічі з ветеранами підпільно-партизанського руху, спортивні змагання, проведені походи місцями партизанської слави, організовано покладання квітів до могил учасників підпільно-партизанського руху, у шкільних музеях поновлені куточки партизанської слави, організовано тематичні виставки літератури у шкільних бібліотеках.

Зокрема у Тростянецькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №1 класні керівники 1-5 класів провели інформаційні виховні години на тему «Партизанська Сумщина», учні 1-5 класів здійснили екскурсію до меморіалу «Недоспівана пісня».

У Гребениківській ... Читати далі »

Переглядів: 834 | Додав: Methodist | Дата: 24.09.2013 | Коментарі (0)

План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)