Вівторок, 16.04.2024, 17:01
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2013 » Грудень » 12 » Районна школа педагогічної майстерності учителів трудового навчання. Заняття 2
15:40
Районна школа педагогічної майстерності учителів трудового навчання. Заняття 2

Продовжуючи розпочату справу обміну досвідом вчителями трудового навчання, відбулось друге заняття районної школи педагогічної майстерності на базі Тростянецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5.

«З речей, які вже не використати за призначенням, можна створити шедеври для декору в майбутньому», з такими словами представила майстер-клас по виготовленню квітів Гловацька Ірина Вікторівна - керівник районного методичного об’єднання учителів трудового навчання.

Кожна людина має бажання прикрасити своє помешкання. І для цього, як найкраще, в наш час можуть підійти композиції з штучних квітів, які мають властивість створювати гарний настрій. Але складання букетів та композицій квітами потребує певних знань та майстерності.

Останнім часом підвищилась зацікавленість до дизайну помешкань і, як наслідок, до флористики та фітодизайну. Сучасна флористика містить в собі і аранжування живими та штучними квітами або сухими рослинами, і складання пласких композицій (панно, колажі) з використанням квіткового матеріалу, і художньо-проектовну діяльність, пов’язану з рослинами.

Існує багато засобів та матеріалів для створення штучних квітів та рослин, але більшість з них дорогі та складні у використанні. Вирішуючи дане питання, Ірина Вікторівна прийшла до ідеї використання синтетичного волокна - капрону, який слугує основою для виготовлення панчіх. Використання кольорових або самостійно пофарбованих шматочків панчіх виявилося ідеальним для створення пелюсток чи листочків майбутніх квітів. Каркасом для них слугує проволока різної товщини, з’єднувальною основою - звичайна нитка, а способом закріплення - картон, палички, гілки дерев, шпильки. Окремі елементи, або готові квіти можна використати для оздоблення кімнати, одягу, зачісок, навіть салону автомобіля.

Звичайно на виконання таких виробів витрачається багато часу (на одну лише квітку з 5-9 пелюстками – 30-45 хв.), але результат справджує всі очікування. Створювати такі квіти на уроках діти полюбляють, про це свідчить велика кількість робіт, які презентувала для показу Ірина Вікторівна. Споглядаючи на їхні роботи, учителі ніби поринули у світ квітів, ніхто не міг стримати себе щоб не висловити здивування та захоплення виробами.

Одним словом, «Вік живи – вік учись!»

Сумцов Д.О. методист
з інформаційно-видавничої діяльності
КЗ ТРР "Районний методичний центр"




Переглядів: 722 | Додав: Methodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)