П`ятниця, 26.04.2024, 11:03
Відділ освіти Тростянецької РДА Сумської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Заклади

Тростянецька СШ №1

Тростянецька СШ №2

Тростянецька СШ №3

Тростянецька ЗОШ №4

Тростянецька СШ №5

Білківський НВК

Боромлянський НВК

Буймерська ЗОШ

Гребениківська ЗОШ

Жигайлівська ЗОШ

Кам'янський НВК

Новгородська ЗОШ

Дернівський НВК

Смородинський НВК

Станівська ЗОШ

Полянський НВК

Люджанський НВК

Боромлянський ДНЗ "Пролісок"

Микитівський ДНЗ "Червона шапочка"

Станівський ДНЗ "Зірочка"

Буймерський ДНЗ "Ромашка"

Жигайлівський ДНЗ "Берізка"

Гребениківський ДНЗ "Сонечко"

КПНЗ ТРР "Палац дітай та юнацтва"

Головна » 2013 » Грудень » 3 » Засідання районної школи молодих вчителів початкових класів
17:22
Засідання районної школи молодих вчителів початкових класів

26 листопада 2013 року на базі Тростянецької СШ І-ІІІ ступенів №5 відбулося 3-є засідання районної школи молодого вчителя початкових класів. Тема даного засідання – «Компетентністно-орієнтовний підхід у навчанні». Теплою усмішкою зустріли молодих учителів завуч школи Тетяна Миколаївна Ільюхіна та керівник районної школи молодого педагога Олена Анатоліївна Кіяшко.

У ході реалізації плану роботи даного методичного заходу молоді вчителі відвідали відкритий урок учителя 3-А класу Наталії Дмитрівни Курськоїз предмету «Елементи геометрії». Учитель підібрав дуже цікавий матеріал, тому під час уроку учні були надзвичайно активними. Вчителем на уроці були застосовані різноманітні форми роботи – загадки, бліц-турнір, робота в парах, довідкове бюро, самостійна робота, колективне розв’язування задач, вправа «Мікрофон», складання геометричних фігур із роздаткового матеріалу, графічний диктант. Школярі не лише вчилися будувати фігури та знаходити їх периметр.А ще учні повторили матеріал із природознавства про перелітних та осілих птахів, місяці та пори року, обговорили зміни, що відбулися в природі восени та те, як слід допомагати пташкам взимку. Такий зміст роботи на уроцісприяв досягненню й виховної мети – виховання любові до природи, розвиток екологічної культури особистості. Побувавши на цьому уроці, молоді педагоги дізналися багато нового про використання та поєднання різних технологій, форм та методів роботи на уроці, познайомилися з особливостями організації навчально-виховного процесу одного із предметів варіативної частини програми.

Робота вчителя передбачає не лише навчання дітей, невід’ємним є і виховний момент у роботі вчителя. Тому для молодих педагогів підготували та провели показ години спілкування з теми «Тепло сімейного вогнища». Радо зустріла своїх молодих колег учитель 3-Б класу Безкоровайна Лариса Борисівна. Вона продемонструвала свою майстерність у виховній роботі. Учні під час години спілкування почувалися впевнено, були відкритими, що дозволило їм щиро та виразно декламували вірші. Діти намалювали чудові малюнки, на основі яких із любов’ю і гордістю розповідали про свої сім’ї. Цікаво було спостерігати за тим, як малеча вправно складає речення, прислів’я, пам’ятки, розповідає забавлянки. Учні, висловлюючи свої думки, продемонстрували гарний словниковий запас, читкуй правильну мову. Одразу відчувалося, що вчителька постійно працює над розвитком мовлення школярів. Підсумком цієї години спілкування стала чудова дитяча пісня про родину.

Роботу продовжили засіданням круглого столу, де молоді педагоги вправлялися в аналізі уроків та виховних заходів. Після чого керівник районної школи молодого педагога Олена Анатоліївна прочитала лекцію з теми «Реалізація компетентнісного підходу в навчанні молодших школярів». Лекційний матеріал був доступним та цікавим. Керівник з відповідальністю поставилася до підготовки даного засідання.

Паничева Яна Володимирівна,
методист початкової освіти
КЗ ТРР «Районний методичний центр»

Переглядів: 515 | Додав: Methodist | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
План роботи РМК

Архів записів
Пошук
Адміністратор сайту Хомюк Сергій Сергійович (sergeyhomyk@gmail.com)